Twitter: Γυρίζει πλάτη σε Μόσχα; - «Αναπάντητη κλήση» το αίτημα για συνομιλίες μετά την «επιβράδυνση»

Η ρωσική αρχή εποπτείας των επικοινωνιών Roskomnadzor δεν έλαβε απάντηση από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά από την απαίτηση να απομακρύνει αναρτήσεις από την πλατφόρμα του όπως του είχε ζητηθεί, αναφέρει σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

Στην ανακοίνωση της Roskomnadzor αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα 11 Μαρτίου του 2021 δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερες από 3.100 αναρτήσεις με απαγορευμένο περιεχόμενο. Απάντηση στο αίτημα της Roskomnadzor στο Twitter να αφαιρέσει απαγορευμένες αναρτήσεις με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, διαφήμισης των ναρκωτικών και προτροπής σε αυτοκτονίες, δεν υπήρξε. Προσβλέπουμε στο ότι η εταιρεία Twitter θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την απομάκρυνση αυτού του είδους απαγορευμένης πληροφόρησης και θα ενημερώσει την Roskomnadzor.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Roskomnadzor, η λειτουργία του Twitter επιβραδύνθηκε κατά 100% στα κινητά τηλέφωνα και κατά 50% στα σταθερά δίκτυα επικοινωνιών στην Ρωσία.

Η επιβράδυνση σύμφωνα με την Roskomnadzor επεκτείνεται και στην αποστολή βίντεο καθώς και γραφικών απεικονίσεων. Τα μηνύματα μέσω Twitter στέλνονται χωρίς περιορισμούς και η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών δεν έχει καταγράψει περιστατικά που να σχετίζονται με την επιβράδυνση της λειτουργίας του Twitter στην Ρωσία. Η ρωσική εποπτική αρχή χαρακτήρισε ως «ανοησία» τον ισχυρισμό του Twitter ότι η Ρωσία θέλει να στραγγαλίσει τον δημόσιο διάλογο.

Νωρίτερα η Roskomnadzor είχε ανακοινώσει ότι προβλήματα που παρουσιάσθηκαν σε σχέση με την πρόσβαση στους σέρβερς του YouTube και του Google κι άλλων μέσων και καταγράφηκαν χθες, Τετάρτη, δεν έχουν σχέση με την απόφαση που ελήφθη για την επιβράδυνση του δικτύου Twitter στην Ρωσία, αλλά με βλάβη στο κέντρο επεξεργασίας δεδομένων στο Στρασβούργο. Η βλάβη επίσης στο ίδιο κέντρο δεδομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Roskomnadzor , δεν σχετίζεται με τις ενέργειες της για την επιβράδυνση του Twitter στην Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ