Samsung: Τηλεχειριστήριο χωρίς μπαταρίες– Πώς φορτίζεται – Η αρχή μιας επανάστασης;

Είναι η αρχή μιας τεχνολογικής επανάστασης; Μάλλον είναι ακόμα πολύ πρόωρο και υπερβολικό να ειπωθεί κάτι τέτοιο, αλλά, αν μη τι άλλο, το νέο τηλεχειριστήριο για τηλεοράσεις του κορεατικού κολοσσού Samsung έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς δεν χρειάζεται μπαταρίες για να λειτουργήσει! 

Ο λόγος για την τελευταία έκδοση του Eco Remote της Samsung Eco Remote, το οποίο αντλεί ενέργεια από… τα σήματα που εκπέμπουν τα ρούτερ Wi-Fi, και από την ηλιακή ενέργεια! 

Η εταιρεία κυκλοφόρησε πέρυσι την αρχική έκδοση του τηλεχειριστηρίου Eco Remote, το οποίο λειτουργούσε μόνο με ηλιακή ενέργεια. 

Η Samsung είπε τότε ότι το τηλεχειριστήριο θα μπορούσε να αποτρέψει την υγειονομική ταφή 99 εκατομμυρίων μπαταριών ΑΑΑ τα επόμενα επτά χρόνια. 

Φέτος, στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022 στο Λας Βέγκας, η εταιρεία αποκάλυψε μια νέα έκδοση της συσκευής που περιλαμβάνει μια μικροσκοπική κεραία που μπορεί να συλλάβει σήματα Wi-Fi από απόσταση έως και 40 μέτρων, επιτρέποντάς της να φορτίζει ακόμη και σε σκοτεινά δωμάτια. 

Η κορεατική εταιρεία αναφέρει ότι θα περιλαμβάνει το τηλεχειριστήριο σε νέες τηλεοράσεις και άλλες οικιακές συσκευές, κάτι που αν μη τι άλλο θα ωφελήσει το περιβάλλον.

Ο Gus Cheng Zhang από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι η συντριπτική πλειονότητα των σημάτων από τους δρομολογητές Wi-Fi που δεν οδηγούνται σε φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές συνήθως πάνε χαμένα. 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: newscientist.com
TAGS: Samsung