Πώς μπορείτε να στείλετε απόρρητο μήνυμα στο Gmail - Αναλυτικά τα βήματα (pics)

Η πρόσφατη διαρροή-μαμούθ των προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έκανε πολλούς να συνειδητοποιήσουν πόσο πιθανό είναι τα passwords που χρησιμοποιούν για διάφορους online λογαριασμούς τους να έχουν πέσει σε λάθος χέρια.

Για αυτό και το «Confidential mode» του Gmail μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο στην περίπτωση που κάποιος θέλει να στείλει ένα απόρρητο email.

Το «Confidential mode» διασφαλίζει ότι μόνο ο πραγματικός παραλήπτης του μηνύματος να μπορεί να το διαβάσει, και αυτό γιατί το email ανοίγει μόνο με τη χρήση ενός κωδικού.

Για να στείλετε ένα απόρρητο Gmail πρέπει να μπείτε στο λογαριασμό σας και να πατήσετε το «Compose» για τη δημιουργία ενός νέου μηνύματος.

Αφού ετοιμάσετε κανονικά το email σας, στη συνέχεια πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο με το ρολόι και το λουκέτο στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε πότε θέλετε να λήξει το email σας και πώς προτιμάτε να σταλεί ο ειδικός κωδικός. Εάν επιλέξετε το «No SMS Passcode», τότε ο κωδικός που «ξεκλειδώνει» το email θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του παραλήπτη (αυτό βέβαια, είναι η λιγότερο ασφαλής επιλογή, καθώς τρίτο άτομο θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό). Εάν επιλέξετε το «SMS  passcode», θα πρέπει να δηλώσετε το κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη, ώστε να του σταλεί ο κωδικός.

Αφότου στείλετε το email, μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε αυτό. Πατώντας πάνω στο email (θα το βρείτε στο inbox σας αλλά και στο φάκελο «sent»), επιλέγετε το «Remove access». Εάν ο παραλήπτης δεν έχει διαβάσει ακόμα το μήνυμα, δεν έχει πια πρόσβαση σε αυτό.

Πηγή: moneyreview