Πιερρακάκης για 5G σε ΣΚΑΪ 100,3: «Δε γίνεται να ζητάμε παντού σήμα και πουθενά κεραίες»

Αποφασιμένοι να μη χάσουν το...τρένο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους εμφανίζονται οι Έλληνες, καθώς σήμερα καταγράφεται νέο ρεκόρ στην έκδοση πιστοποιητικών αγγίζοντας τα 15.000 μόλις σε 1,5 μέρα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, από το απόγευμα της Τρίτης, που είναι διαθέσιμα στην ενιαία πύλη του Δημοσίου gov.gr τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας, μέχρι σήμερα το πρωί έχουν εκδοθεί ψηφιακά πάνω από 15.000 έγγραφα.

Παράλληλα, 422. 440 πολίτες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα για την άυλη συνταγογράφηση και έχουν εκδοθεί πάνω από 1,5 εκατ. συνταγές.

Σε ό,τι αφορά στα προσωρινά διπλώματα οδήγησης, περίπου 15.000 νέοι οδηγοί έχουν εκδώσει ψηφιακά τις άδειες τους αμέσως μετά την επιτυχία τους στις εξετάσεις, σε διάστημα μόλις 29 ημερών. 

Σχετικά με τον Προσωπικό Αριθμό, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, σε βάθος 1,5 έτους θα απορροφήσει τον ΑΜΚΑ και τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας επαναλαμβάνοντας ότι τα ψηφία του θα αντικαταστήσουν τον σημερινό ΑΦΜ. Τόνισε δε ότι θα θεσμοθετηθεί μέσα στο καλοκαίρι, καθώς οι σχετικές διατάξεις του περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου, στον λεγόμενο Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Ερωτηθείς για το επόμενο στοίχημα του υπουργείο του, απάντησε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η απλοποίηση των διαδικασιών στην απώλεια ζωής, αλλά και των αιτημάτων του ΕΟΠΥΥ που αφορούν σε ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, νεφροπαθείς κλπ). 

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στο 5G επισημαίνοντας ότι είναι απολύτως ασφαλές, καθώς τα όρια ακτινοβολίας της Ελλάδας είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισε δε ότι "δε γίνεται να ζητάμε να έχουμε παντού σήμα και πουθενά κεραίες".   

 

 

Πηγή: skai.gr