Κλείσιμο

Το Matrix ξεκίνησε στο MIT: Έφτιαξαν ρομπότ που... γεννούν άλλα ρομπότ - Τι είναι τα voxel

Η υπομονάδα του ρομπότ, η οποία αναπτύσσεται στο Κέντρο Bits και Ατόμων του MIT, ονομάζεται voxel και είναι ικανή να μεταφέρει ισχύ και δεδομένα

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) κατασκεύασαν σμήνη από μικροσκοπικά ρομπότ, τα οποία έχουν ενσωματωμένη νοημοσύνη, και μπορούν να κατασκευάσουν δομές, οχήματα ή ακόμα μεγαλύτερες εκδόσεις του... εαυτού τους!

Η υπομονάδα του ρομπότ, η οποία αναπτύσσεται στο Κέντρο Bits και Ατόμων του MIT, ονομάζεται voxel και είναι ικανή να μεταφέρει ισχύ και δεδομένα.

«Όταν χτίζουμε αυτές τις δομές, πρέπει να χτίσεις νοημοσύνη», δήλωσε ο καθηγητής του MIT και διευθυντής CBA Neil Gershenfeld. «Αυτό που προέκυψε ήταν η ιδέα των δομικών ηλεκτρονικών — της κατασκευής voxels που μεταδίδουν ισχύ και δεδομένα καθώς και δύναμη».

Ρομπότ

Τα voxels συνθέτουν τόσο το ίδιο το ρομπότ όσο και τα εξαρτήματα του αντικειμένου που κατασκευάζεται, επιτρέποντάς τους να συνεργάζονται σε μεγαλύτερες δομές.

«Θα μπορούσε να κατασκευάσει μια δομή, ή θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα άλλο ρομπότ του ίδιου μεγέθους, ή θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο ρομπότ», δήλωσε η φοιτήτρια διδακτορικού CBA Amira Abdel-Rahman σε μια δήλωση.

Αν και η έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη, θα περάσουν πιθανότατα χρόνια μέχρι να δούμε να αναπαράγονται σμήνη ρομπότ, σύμφωνα με τον Gershenfeld.

Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν μια εργασία με τα ευρήματά τους στο Nature, συνεργάζονται με την αεροπορική βιομηχανία, τις εταιρείες αυτοκινήτων και τη NASA για τη νέα τεχνολογία.

ρομπότ

ρομπότ

Πηγή: skai.gr