«Tα 'βαλε» με την Apple τώρα ο Ίλον Μασκ: Γιατί επιτέθηκε στον τεχνολογικό γίγαντα

"Τι συμβαίνει εδώ @tim_cook;" ρώτησε ο Μασκ, απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple

"Tα ‘βαλε" με την Apple τώρα ο Ίλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε τη Δευτέρα ότι η Apple απείλησε να αφαιρέσει το Twitter από το ψηφιακό κατάστημα εφαρμογών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter δεν προσέφερε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του, τον οποίο ανέπτυξε σε μια σειρά από tweets που επιτέθηκαν στον τεχνολογικό γίγαντα, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου περιορισμού των διαφημίσεών του κολοσσού στο Twitter.

"Η Apple απείλησε επίσης να αφαιρέσει το Twitter από το App Store της, αλλά δεν μας λέει γιατί", έγραψε ο Μασκ, μόλις μια ώρα αφότου υποστήριξε ότι η εταιρεία "έχει σταματήσει να διαφημίζεται στο Twitter. Μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική;"


"Τι συμβαίνει εδώ @tim_cook;" ρώτησε ο Μασκ, απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ.

Σημείωσε επίσης την προμήθεια 30% της Apple στο κατάστημα εφαρμογών της, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι «μυστικό». Η χρέωση εφαρμόζεται σε προγραμματιστές εφαρμογών που κερδίζουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια μέσω του app store.

Ο μεγιστάνας ανάρτησε δε, και βίντεο της εταιρείας που έχει κάνει το παιχνίδι Fortnite και βρίσκεται σε σύγκρουση με την Apple για την προμήθεια του app store, και την παρουσιάζει ως "Μεγάλο Αδελφό". "Aκριβές" σχολίασε. 

Η Apple δεν έχει ακόμη απαντήσει δημόσια στους ισχυρισμούς του Μασκ.

Πηγή: skai.gr