Η Apple θα αποζημιώσει τους κατόχους iPhone για τη μείωση των επιδόσεων της μπαταρίας

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει ένα διακανονισμό της τάξης των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση των επιδόσεων της μπαταρίας παλαιότερων μοντέλων iPhone, για να αναγκάσει τους χρήστες να αναβαθμίσουν τα κινητά τους και τώρα οι καταναλωτές μπορούν επιτέλους να αποζημιωθούν.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Apple παραδέχτηκε ότι το λογισμικό iOS τροποποιήθηκε για να επιβραδύνει την απόδοση παλαιότερων iPhone των οποίων η διάρκεια ζωής της μπαταρίας επιδεινώθηκε για να αποφευχθεί ο απότομος τερματισμός της συσκευής. 

Οι επικριτές κατηγόρησαν την Apple ότι εξανάγκαζαν κρυφά τους χρήστες να αγοράσουν καινούρια τηλέφωνα νωρίτερα από το απαραίτητο και η κατακραυγή ανάγκασε την Apple να αναβαθμίσει το λογισμικό της και να προσφέρει απότομες εκπτώσεις στις αντικαταστάσεις μπαταριών.

Ως μέρος της απολογίας της για την έλλειψη διαφάνειας σε αυτήν την τακτική, η εταιρεία μείωσε προσωρινά την τιμή της αλλαγής μπαταρίας για μοντέλα εκτός εγγύησης, από τα $79 στα $29 και πάνω από 11 εκατομμύρια χρήστες iPhone εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την προσφορά.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο τεχνολογικός γίγαντας δίνει 25$ σε όλους τους κατόχους iPhone ως αποζημίωση για το «batterygate».

Στις συσκευές, για τις οποίες οι κάτοχοί τους θα μπορούν να αιτηθούν την αποζημίωση, συγκαταλέγονται και τα iPhone 6 και το iPhone SE που λειτουργούν με iOS 10.2.1 ή μεταγενέστερη έκδοση, μαζί με τα μοντέλα iPhone 7 που χρησιμοποιούν iOS 11.2 ή προηγούμενο λειτουργικό σύστημα.

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος ιστότοπος για τους χρήστες, όπου μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, η οποία πρέπει να γίνει online ή μέσω ταχυδρομείου το αργότερο στις 6 Οκτωβρίου.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να λάβουν απευθείας τα 25 δολάρια στον τραπεζικό τους λογαριασμό. 

Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, η οποία θα καθορίσει εάν θα εγκρίνει τον διακανονισμό και σύμφωνα με τον ιστότοπο, «η διαδικασία προσφυγής μπορεί να διαρκέσει χρόνο, ίσως περισσότερο από ένα χρόνο». 
 

Πηγή: Daily Mail