Κλείσιμο

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Δείτε πλάνα του ταξιδιού του Solar Orbiter στον Ήλιο

Οι εμπειρογνώμονες  της Planetary Defence του European Space Agency  (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος  - ESA) κατέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας  τα πλάνα του ταξιδιού του σκάφους Solar Orbiter στον Ήλιο. 

Όπως τονίζει η ESA στο λογαριασμό της στο Twitter, η επιστημονική ομάδα της  κατέγραψε το βράδυ της Δευτέρας τη σπάνια στιγμή κατά την οποία ένα αντικείμενο διέφυγε από τη βαρύτητα του πλανήτη μας. 
 


Το σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Ήλιο, του οποίου για πρώτη φορά θα φωτογραφήσει τις αχαρτογράφητες έως τώρα πολικές περιοχές. Παράλληλα, θα μελετήσει την ηλιακή ατμόσφαιρα (στέμμα), τον ηλιακό δίσκο, τον ηλιακό άνεμο, τα ηλιακά μαγνητικά πεδία και την αλληλεπίδραση Γης - Ήλιου.

Η εκτόξευση έγινε το πρωί της Δευτέρας με ένα μεγάλο αμερικανικό πύραυλο Atlas V από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Θα είναι η δεύτερη διαστημοσυσκευή που θα ρίξει περισσότερο φως στα μυστήρια του Ήλιου, παράλληλα με το σκάφος Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο εκτοξεύθηκε πριν ενάμισι χρόνο και ήδη έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από το άστρο μας.

 

Πηγή: skai.gr