Προειδοποιεί ο Elon Musk: «Αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο»

Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, η εξερεύνηση και ο αποικισμός του πλανήτη Άρη, είναι μια μεγάλη φιλοδοξία του Elon Musk. Ωστόσο, τώρα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εξέφρασε έναν προβληματισμό του, ο οποίος τονίζει πως μπορεί να αποτρέψει αυτά τα σχέδια, αφού ελλοχεύει μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ο Musk θεωρηθεί πως πρέπει να μας απασχολεί πολύ περισσότερο το ζήτημα της «κατάρρευσης του πληθυσμού», δηλαδή μια ραγδαία πτώση στον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη. Σχετικά με αυτό, λοιπόν, προέβη σε μια σειρά από tweets, λέγοντας:

Θα έπρεπε να μας ανησυχεί πολύ περισσότερο η κατάρρευση του πληθυσμού.

Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών είναι απόλυτες ανοησίες. Απλά πολλαπλασιάστε τις γέννες της προηγούμενης χρονιάς με το προσδόκιμο ζωής. Δεδομένης της καθοδικής τάσης στον δείκτη γεννητικότητας, αυτό θα είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, εκτός αν η κατάσταση αλλάξει.

Αν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τη Γη, σίγουρα δεν θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη.

Στη συνέχεια, ο Musk παρέθεσε και δύο άρθρα, ένα που επισημαίνει πως η γεννητικότητα μειώθηκε κατά 4% το 2020, κάτι που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ το δεύτερο είναι ένα δημοσίευμα του BBC που επισημαίνει πως αναμένεται «κραχ» στο παγκόσμιο ποσοστό γονιμότητας.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ίδρυσε την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ενώ είναι και επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ.

Πηγή: Unboxholics