CEO Zoom: Πως έγινε πλέον δισεκατομμυριούχος εν μέσω πανδημίας - Μπήκε στη λίστα του Forbes

Η κρίση για κάποιους μπορεί να αποτελέσει και ευκαιρία. Αυτό συνέβη για τον 49χρονο επικεφαλή και ιδρυτή του Zoom, Έρικ Γιουάν, ο οποίος είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται εν μέσω πανδημίας.

Η πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων, έχει κάνει θραύση λόγω της πανδημίας και τα downloads είναι αμέτρητα.

Παρά τα  - σοβαρά - θέματα με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Zoom,ο Κινέζος επιχειρηματίας βρέθηκε για πρώτη φορά στις λίστα του Forbes με τους κροίσους την περασμένη Παρασκευή με καθαρή αξία εσόδων 5,5 δισ. δολαρίων.

Οι τηλεδιασκέψεις είναι η ειδικότητα του Γιουάν, καθώς πάνω σε αυτό εργάζεται από το 1997 που βρέθηκε από την Κίνα στις ΗΠΑ.

Ακόμα τα στοιχεία από τα downloads του Zoom δεν είναι γνωστά, αλλά έχει πει ότι έχει δει εκρηκτική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Είναι η κορυφαία δωρεάν εφαρμογή για iPhone και συσκευές Android, ξεπερνώντας τη δημοφιλή εφαρμογή βίντεο TikTok μικρής μορφής και στα app store. Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το Zoom έχει γίνει η υπηρεσία βίντεο συνομιλίας που προτιμάτε σε σχέση με εργαλεία όπως οι Ομάδες της Microsoft, το Zoom προσφέρει χαρακτηριστικά όπως ένα ενσωματωμένο φίλτρο καλλωπισμού, την επιλογή προσθήκης εικονικών φόντων, συνεπής ποιότητας κλήσεων και τη δυνατότητα εγγραφής συνάντηση.

Πηγή: Business insider