Εντυπωσιακό και τρομακτικό: Μοναδική ευλυγισία από το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas - Βίντεο

«Το Atlas αλληλεπιδρά με αντικείμενα και τροποποιεί την πορεία του για να φτάσει στον στόχο του, θέτοντας νέα όρια στην κίνηση, την αντίληψη και την αθλητικότητα» σχολιάζει η Boston Dynamics

Ξεχάστε τα δυσκίνητα ρομπότ των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών επιστημονικής φαντασίας των προηγούμενων δεκαετιών. Σε ένα εντυπωσιακό, μα και τρομακτικό για το μέλλον, βίντεο το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas της Boston Dynamics επιδεικνύει μοναδική ευλυγισία ξεπερνώντας τον άνθρωπο. 

Το Άτλας σηκώνει και μετακινεί αντικείμενα διαφορετικών μεγεθών, υλικών και βάρους, χωρίς δυσκολία και με φαινομενικά εξαιρετικά αντανακλαστικά, ενώ στο φινάλε της επίδειξης εκτελεί ανάποδη τούμπα 540 μοιρών, πολλαπλών αξόνων! 


Η Boston Dynamics τονίζει ότι η συγκεκριμένη τούμπα αποτελεί πολύ πιο περίπλοκη και δύσκολη δεξιότητα σε σχέση με τις προηγούμενες κινήσεις παρκούρ άλλων ρομπότ. «Το Atlas αλληλεπιδρά με αντικείμενα και τροποποιεί την πορεία του για να φτάσει στον στόχο του, θέτοντας νέα όρια στην κίνηση, την αντίληψη και την αθλητικότητα» σχολιάζει η Boston Dynamics.

Το Atlas έχει ύψος 1,52 μέτρα, βάρος 86 κιλά, διαθέτει 28 υδραυλικές αρθρώσεις και ηλεκτροκινητήρες για την κίνηση που λειτουργούν με μπαταρίες και τρεις επεξεργαστές.

Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ως εργαλείο έρευνας και ανάπτυξης και η ομάδα που βρίσκεται πίσω του προσπαθεί συνεχώς να διευρύνει τα όρια της κινητικότητάς του. Το ρομπότ δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ρομπότ