Εθίζει το διαδίκτυο...

Ό,τι είναι λαμπερό και ελκυστικό στον κυβερνοκόσμο του διαδικτύου δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο για το παιδί σας... για την ακρίβεια το διαδίκτυο από χρήσιμο εργαλείο επιμόρφωσης και διασκέδασης μπορεί να γίνει και επικίνδυνο για τα παιδιά χωρίς επίβλεψη...

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το 1% των εφήβων παρουσιάζει εθισμό στο διαδίκτυο, το 20% ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για κατάχρηση του διαδικτύου, και το 4% των παιδιών έχουν δεχθεί παρενόχληση μέσω του διαδικτύου.

Τα αγόρια φαίνεται ότι προτιμούν να ασχολούνται με παιχνίδια βίαιου χαρακτήρα και τα κορίτσια με το τσάτινγκ (συζήτηση) και τα ψώνια, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Αττικής.

Η έρευνα παρουσιάσθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Καφετζή και την επιστημονική Επιτροπή της Μονάδας Άρτεμη Τσίτσικα.

Όπως τονίστηκε μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί 20 παιδιά και έφηβοι στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας που παρουσίαζαν εξάρτηση και εθισμό από το διαδύκτιο.

Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση του κ. Καφετζή ότι η Μονάδα Εφηβικής Υγείας δεν χρηματοδοτείται από το σύστημα Υγείας αλλά μέσω του Πανεπιστημίου Αθηνών και αυτό εν μέρει.
Πηγή: skai.gr