Δουλεύεις στη Google; Κομμένες «μαχαίρι» οι πολιτικές συζητήσεις

Με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Τραμπ κατά της Google, για προκατάληψη εναντίον του και του συντηρητισμού, η εταιρεία αποφάσισε να απαγορεύσει στους υπαλλήλους της να κάνουν συζητήσεις πολιτικού χαρακτήρα εν ώρα εργασίας.

Πέρα από την αντίδραση του Τραμπ, η εταιρεία θέλησε να εξαλείψει και τους καβγάδες για τα πολιτικά μεταξύ των υπαλλήλων, που τους αποσπούν από την δουλειά τους. Οι νέοι κανόνες συμπεριλαμβάνουν επίσης τον σεβασμό κατά την επικοινωνία αλλά και την απαγόρευση των άσχημων χαρακτηρισμών απέναντι σε ομάδες ανθρώπων, που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους υπαλλήλους.

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, έστειλε την Παρασκευή μέιλ στο προσωπικό της εταιρείας με τους νέους κανονισμούς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η βασική μας προτεραιότητα είναι να κάνει ο καθένας την δουλειά του χωρίς να σπαταλάει χρόνο σε ντιμπέιτ για θέματα άσχετα με τη δουλειά».

Το γεγονός αυτό είναι αμφιλεγόμενο καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι μια πολύ συντηρητική κίνηση από μέρους της εταιρείας. Ωστόσο η Google διαπιστώνει πως η ελευθερία λόγου που δίνει στους υπαλλήλους της δημιουργεί διαμάχες.

Πηγή: Daily Mail