Γραφείο τελετών στέλνει στάχτες στο διάστημα. Πόσο πάει το γραμμάριο (vid)

Το γραφείο τελετών Celestis Memorial Spaceflights ξεκινά συνεργασία με την SpaceX και ετοιμάζεται για «διαστημικές» κηδείες, σκορπίζοντας τις στάχτες των πελατών του στο άπειρο. 

Μια τέτοια μακάβρια πτήση έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα, 24 Ιουνίου, με τον πύραυλο Falcon Heavy, ο οποίος θα μεταφέρει σε τροχιά και μεταλλικές μικροσκοπικές κάψουλες σφραγισμένα δοχεία, με τις στάχτες 152 ανθρώπων.

Η εταιρία αγοράζει αποθηκευτικό χώρο στο διαστημόπλοιο και χρεώνει για κάθε κηδεία το αστρονομικό ποσό των 5.000 δολαρίων ανά γραμμάριο στάχτης.

Στις κάψουλες υπάρχουν και μεταλλικές ταμπλέτες που γράφουν κατευόδια του τύπου «φτάσε στα αστέρια» (Reach for the stars).

Εκτός από την απλή τροχιά, το Celestis Memorial Spaceflights μπορεί να στείλει ακόμα πιο μακριά, στο αχανές διάστημα, τις στάχτες των «πελατών» του, με το κόστος για αυτές τις κηδείες να ξεκινά από 12.500 δολάρια ανά γραμμάριο.

Η πρωτοποριακή αυτή εταιρεία έχει στείλει στο παρελθόν εντός τροχιάς ρουκέτες με 15 κάψουλες, έξι σε τροχιά γύρω από τη Γη και μία στη Σελήνη.

Σημειώνεται ότι από τους πιο διάσημους «πελάτες» της Celestis Memorial Spaceflights ήταν ο ηθοποιός Star Trek, James Doohan, ο οποίος πέθανε το 2005.

Πηγή: skai.gr