Η Κίνα κλωνοποίησε τον πρώτο αστυνομικό σκύλο (video)

H Kουνξούν, ένα τριών μηνών κουτάβι έφτασε στην αστυνομική βάση του Κουνμίνγκ, της επαρχίας Γιουνάν στην Νοτιοδυτική Κίνα, νωρίτερα αυτό το μήνα, προκειμένου να αρχίσει την εκπαίδευση της ως σκύλος της αστυνομίας.

Το παραπάνω δεν θα αποτελούσε βέβαια από μόνο του είδηση αν η Κουνξούν δεν ήταν ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος που δημιουργήθηκε στην χώρα και αποτελεί πιστό αντίγραφο της προκατόχου της Χουανχουάνγμα, ενός λυκόσκυλου ηλικίας 7 ετών.

Κουνξούν και Χουανχουάνγκμα φέρουν σύμφωνα με τους ειδικούς κατά 99% το ίδιο DNA.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Science and Technology Daily που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη θα χρειαστούν τέσσερα έως πέντε χρόνια για να εκπαιδευτεί ένα σκυλί όπως η Χουανγκχουάνγκμα και η εκπαίδευση του αυτή εκτιμάται πως θα κοστίσει περί τα 59.560 δολάρια ή αλλιώς 400.000 με 500.000 γιουάν.

Η Κουξούν γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2018 στην πειραματική βάση της Sinogene Biotechnology Company και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γιουνάν στο Πεκίνο.

Μια ενδεχόμενη επιτυχία στην «μαζική παραγωγή κλωνοποιημένων αστυνομικών σκύλων εκτιμάται πως θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και του κόστους εκπαίδευσης.

Παράλληλα, η χρήση σωματικών κυττάρων μπορεί να διατηρήσει τα ποιοτικότερα των χαρακτηριστικών της φυλής.


Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το κόστος των διαδικασιών κλωνοποίησης της συμπαθούς Κουξούν ωστόσο το όλο εγχείρημα λαμβάνει την υποστήριξη και του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας και είναι αναμφισβήτητα κοστοβόρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νότια Κορέα ξεκίνησε την κλωνοποίηση αστυνομικών σκύλων ήδη από το 2007.

Με πληροφορίες από Global Times