Κλείσιμο

Αυτό είναι το πρωτότυπο iPhone που άλλαξε τον ρου της ιστορίας των κινητών

«Αυτή είναι μία μέρα την οποία περίμενα για δυόμιση χρόνια» είχε δηλώσει ο Στιβ Τζόμπς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πρώτου iPhone στις 9 Ιανουαρίου του 2007.

Ήταν η μέρα που το άκρως απόρρητο πλάνο της Apple λάμβανε «σάρκα και οστά» έπειτα από δυόμιση χρόνια ανάπτυξης, στα οποία οι περισσότεροι εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας γνώριζαν ότι η φίρμα εργαζόταν πάνω σε μία συσκευή γνωστή με την κωδική ονομασία «M68» και Purple 2».

Πρωταρχικός στόχος της Apple ήταν να αιφνιδιάσει τους πάντες με το iPhone και για το λόγο αυτό, ακόμα και η πλειονότητα των μηχανικών που εργαζόταν πάνω στο συγκεκριμένη project, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την τελική μορφή της συσκευής.

Για να επιτύχει αυτό το επίπεδο μυστικότητας η Apple ανέπτυξε πλακέτες στις οποίες τοποθετήθηκαν διάσπαρτα όλα τα μέρη του iPhone.

Αποκλειστική φωτογραφία της ιστορικής πλακέτας που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της κινητής τηλεφωνίας, δημοσίευσε για πρώτη φορά ο τεχνολογικός ιστότοπος The Verge και δίνει μία σαφή εικόνα για την ανάπτυξη του πρώτου iPhone.



Με μία πρώτη ματιά το πρωτότυπο με την κωδική ονομασία M68 μοιάζει με μία μητρική πλακέτα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή της εποχής και έχει περίπου το ίδιο μέγεθος, ωστόσο τα μέρη της διαφέρουν.

Η Apple κατασκεύασε τη συγκεκριμένη δοκιμαστική πλακέτα για τους μηχανικούς της που εργάζονταν κυρίως πάνω στο λογισμικό και στις ραδιόσυχνότητες του πρώτου iPhone.

Οι συγκεκριμένοι προγραμματιστές δεν γνώριζαν την τελική μορφή του τηλεφώνου και πολλές φορές η Apple διέθετε την πλακέτα χωρίς την οθόνη που διακρίνεται στην κάτω δεξιά πλευρά της φωτογραφίας.

Χαρακτηριστικό της ιδιαιτερότητας που φέρει η συγκεκριμένη κόκκινη πλακέτα είναι το γεγονός ότι ο αμερικανικός κολοσσός χρησιμοποίησε τις κόκκινες μητρικές αποκλειστικά και μόνο για την ανάπτυξη του πρώτου iPhone, ενώ στη γραμμή παραγωγή της προώθησε δοκιμαστικές πλακέτες χρώματος μπλε, πράσινου όπως επίσης και άλλων χρωμάτων.
Πηγή: skai.gr με πληροφορίες από The Verge