Αποκαλύφθηκε το μυστήριο γύρω από το διάσημο αυγό του Instagram

Αποκαλύφθηκε το μυστήριο γύρω από τη φωτογραφία με το διάσημο αυγό του διαδικτύου που σκαρφάλωσε στην κορυφή των likes (μου αρέσει), φτάνοντας τα 52,3 εκατομμύρια. 

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, από έναν μυστήριο λογαριασμό που δεν είχε κάνει καμία άλλη ανάρτηση στο παρελθόν και δεν είχε καθόλου στοιχεία χρήστη. 

Στη λεζάντα της φωτογραφίας υπήρχε μία πρόκληση για το κοινό το οποίο καλείτο να κάνει like για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των likes που μέχρι τότε κατείχε μια φωτογραφία που είχε αναρτήσει η Kylie Jenner με το μωρό της και είχε συγκεντρώσει πάνω από 13 εκατομμύρια likes.

Λίγο πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια, στον ίδιο λογαριασμό αναρτήθηκαν πέντε ακόμα φωτογραφίες, που έδειχναν σταδιακά το αυγό να εμφανίζει ρωγμές στο τσόφλι. Η τελευταία φωτογραφία πριν την αποκάλυψη δείχνει το αυγό να έχει ράμματα.

Το αυγό αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέρος της διαφημιστικής καμπάνια μιας διαφήμισης για τη ψυχική υγεία της ΜΚΟ Mental Health America που εστιάζει στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την υπερβολική πίεση που ασκούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους χρήστες τους. 

«Γεια σας, είμαι το world_record_egg (ίσως να έχετε ακούσει για μένα)... Τελευταία έχω αρχίσει να σπάω. Η πίεση των social media με καταβάλλει», έγραψε ο χρήστης που χειρίζεται το λογαριασμό του αυγού, συμβουλεύοντας όσους αισθάνονται το ίδιο, να μιλήσουν με κάποιον ειδικό.

 

Πηγή: skai.gr