ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Νέες τάσεις και προκλήσεις για τις εταιρείες στο digital μαρκετινγκ

100 εταιρίες στα FAB Awards, διακρίθηκε η ADDO με τρία βραβεία

 
Με περισσότερους από 8 εκατομμύρια Έλληνες να συνδέονται στο Internet για τουλάχιστον 3 ώρες ημερησίως και το συντριπτικό ποσοστό του 68,8% ηλικίας 15-44 να είναι ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ολοένα και περισσότερα brands αναπτύσσουν και υλοποιούν σύνθετες στρατηγικές προκειμένου να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία στον χρήστη. Μια εμπειρία μέσα από την οποία αναδεικνύεται η ουσία και οι αξίες ενός brand και δημιουργούνται σημεία επαφής με τα κοινά του. Μια εμπνευσμένη στρατηγική η οποία θα τους οδηγήσει στην αύξηση του δικτύου των πελατών και συνεργατών και τη δημιουργία μιας σταθερής, βιώσιμης και πιστής σχέσης με τους καταναλωτές.

Για το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών της στο διαδικτυακό περιβάλλον και την εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της βραβεύτηκε πρόσφατα στα Fashion and Beauty Awards (FAB) η διαφημιστική εταιρία Addo Digital αποσπώντας τρία βραβεία σε έναν θεσμό στον οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 100 εταιρείες του κλάδου της Ομορφιάς και της Μόδας. Ένας κλάδος άκρως ανταγωνιστικός στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό με υψηλά πρότυπα καινοτομίας και αναπτυξιακών προοπτικών.

H στρατηγική που ανέπτυξε η Addo για τον πελάτη της τους τελευταίους 3 μήνες στο σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει το ευρύ καταναλωτικό κοινό να υιοθετήσει την υγιεινή διατροφή και τα προϊόντα ομορφιάς ως μέρος της καθημερινότητας του βελτιώνοντας κατά αυτό τον τρόπο την ποιότητα ζωής του και ακολουθώντας μια διαφορετική φιλοσοφία.

«Tα μηνύματα δεν ακολούθησαν μια πωλησιακή λογική, αλλά δημιούργησαν μια εμπειρία στον χρήστη μέσα από την οποία ταυτίζεται με το brand και την κουλτούρα του, υιοθετεί έναν νέο τρόπο σκέψης αλλά και φιλοσοφία ζωής με στόχο την μακροχρόνια, βιώσιμη και ποιοτική σχέση με την εταιρεία είτε ως καταναλωτής είτε ως συνεργάτης» τονίζει η Μαρία Σκούντα, CEO και ιδρύτρια της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα, τις πωλήσεις καθώς και στην αλληλοεπίδραση του κοινού με το brand στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram.

Kινητήριος μοχλός της συγκεκριμένης στρατηγικής αποτελούν η δημιουργία και προώθηση του video περιεχομένου, η αξιοποίηση των influencers καθώς και η δημιουργία πρωτογενούς περιεχομένου από τους fans στα social media. Σύμφωνα με έρευνα της Accenture, το 84% των καταναλωτών επηρεάζεται από το πρωτογενές περιεχόμενο (user generated content) που δημιουργούν οι καταναλωτές για τα brands ενώ το video υπολογίζεται ότι θα αποτελεί το 79% της παγκόσμιας επισκεψιμότητας(global internet traffic) το 2020. Παράλληλα, το 67% των στελεχών μαρκετινγκ υποστηρίζουν ότι η αξιοποίηση των influencers ενισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την απήχηση και απόδοση της διαφήμισης.


«Ένα πολύ μεγάλο trend είναι η δημιουργία πρωτογενούς (native) περιεχομένου στο youtube καθώς έχουμε παρατηρήσει ότι επιφέρει γεωμετρική αύξηση στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand (brand awareness). Έχουμε αναπτύξει ήδη κάποιες ιδέες και μέσα στο 2019 θα ανακοινώσουμε πολύ μεγάλες συνεργασίες με youtubers και comedians προκειμένου να τις υλοποιήσουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όταν το video συνδυαστεί με πρωτότυπο περιεχόμενο, στοχευμένη διαφήμιση, ανάλυση δεδομένων και δημιουργικό περιεχόμενο από τους καταναλωτές τα αποτελέσματα για τα brands είναι εκθετικά» υποστηρίζει ο Μανώλης Λαμπόβας, Partner της εταιρείας Addo Digital.

Η ευρύτερη ομάδα της εταιρείας αποτελείται από γνωστές περσόνες των social media, πιστοποιημένα στελέχη στον τομέα τη διαφήμισης, αναλυτές δεδομένων, bloggers, influencers καθώς και επαγγελματίες που έχουν γράψει για τους Times και το Newscred. Όπως τόνισε η Μαρία Σκούντα παραλαμβάνοντας το βραβείο, η ομάδα της Αddo Digital αποτελεί το στοιχείο διαφοροποίησης της εταιρείας καθώς το κάθε brand προσεγγίζεται με δημιουργικό, αναλυτικό και στρατηγικό τρόπο.

Στόχος της εταιρείας για το νέο έτος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η ενίσχυση της παρουσίας των πελατών της στο digital περιβάλλον.

 
Πιο μεγάλο από τον Ήλιο: Βρέθηκε το βαρύτερο και πυκνότερο άστρο νετρονίων
Οι 2,17 ηλιακές μάζες που ζυγίζει το συγκεκριμένο άστρο, είναι πολύ κοντά στο θεωρητικό όριο συμπιεσμένης...
17.09.2019, 08:53
Πιο μαύρο δεν γίνεται:Το MIT δημιούργησε το πιο μαύρο υλικό που υπήρξε ποτέ
Ο καθηγητής Μπράιαν Γουάρντλ δήλωσε ότι «κάποιος θα βρει ένα ακόμη πιο μαύρο υλικό και τελικά θα...
16.09.2019, 10:04
Ασυνήθιστη δραστηριότητα παρουσιάζει η κεντρική τρύπα του γαλαξία μας
Διαπιστώθηκε ότι από φέτος το Μάιο η περιοχή γύρω από τον «ορίζοντα γεγονότων» (το σημείο χωρίς επιστροφή)...
16.09.2019, 08:58
Tzager: Ο πρώτος τεχνητός ερευνητής στον τομέα βιοϊατρικής από δύο Έλληνες
Την τεχνητή νοημοσύνη έχουν βάλει στην υπηρεσία της βιοϊατρικής δύο Έλληνες οι οποίοι, πριν από περίπου τρία...
14.09.2019, 09:11
Πρωτοποριακή συσκευή παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από τον κρύο νυχτερινό ουρανό
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν την πρώτη φθηνή θερμοηλεκτρική συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και...
13.09.2019, 10:49
Εντοπίστηκε δεύτερο ουράνιο σώμα που έρχεται από άλλο ηλιακό σύστημα
Μετά τον ασυνήθιστα επιμήκη σαν πούρο «Οουμουαμούα», τον πρώτο επισκέπτη προερχόμενο έξω από το ηλιακό μας...
13.09.2019, 09:48
Πρόστιμα και φόρους σχεδόν 1 δισ. ευρώ θα καταβάλλει η Google στη Γαλλία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, ο διακανονισμός αυτός περιλαμβάνει ένα πρόστιμο ύψους 500...
12.09.2019, 20:03
Έξι αστροναύτες κάνουν «πρόβα» για τον Άρη σε σπήλαιο στη Σλοβενία
Έξι αστροναύτες από πέντε διαστημικές υπηρεσίες θα προετοιμαστούν για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές...
12.09.2019, 09:38
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ— Ανακαλύφθηκαν φυσαλίδες σε σχήμα κλεψύδρας που εκπέμπουν ραδιοκύματα
Διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε μια από τις μεγαλύτερες έως σήμερα δομές που έχει παρατηρηθεί στον...
12.09.2019, 09:01
Το Netflix «αποχαιρετά» ταινίες και σειρές τον Σεπτέμβριο
Η «μάχη» του streaming καλά κρατεί και το Netflix χάνει σημαντικά φιλμ από τη ταινιοθήκη του, καθώς οι...
12.09.2019, 02:50

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 24  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.