ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Νέες τάσεις και προκλήσεις για τις εταιρείες στο digital μαρκετινγκ

100 εταιρίες στα FAB Awards, διακρίθηκε η ADDO με τρία βραβεία

 
Με περισσότερους από 8 εκατομμύρια Έλληνες να συνδέονται στο Internet για τουλάχιστον 3 ώρες ημερησίως και το συντριπτικό ποσοστό του 68,8% ηλικίας 15-44 να είναι ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ολοένα και περισσότερα brands αναπτύσσουν και υλοποιούν σύνθετες στρατηγικές προκειμένου να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία στον χρήστη. Μια εμπειρία μέσα από την οποία αναδεικνύεται η ουσία και οι αξίες ενός brand και δημιουργούνται σημεία επαφής με τα κοινά του. Μια εμπνευσμένη στρατηγική η οποία θα τους οδηγήσει στην αύξηση του δικτύου των πελατών και συνεργατών και τη δημιουργία μιας σταθερής, βιώσιμης και πιστής σχέσης με τους καταναλωτές.

Για το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών της στο διαδικτυακό περιβάλλον και την εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της βραβεύτηκε πρόσφατα στα Fashion and Beauty Awards (FAB) η διαφημιστική εταιρία Addo Digital αποσπώντας τρία βραβεία σε έναν θεσμό στον οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 100 εταιρείες του κλάδου της Ομορφιάς και της Μόδας. Ένας κλάδος άκρως ανταγωνιστικός στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό με υψηλά πρότυπα καινοτομίας και αναπτυξιακών προοπτικών.

H στρατηγική που ανέπτυξε η Addo για τον πελάτη της τους τελευταίους 3 μήνες στο σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει το ευρύ καταναλωτικό κοινό να υιοθετήσει την υγιεινή διατροφή και τα προϊόντα ομορφιάς ως μέρος της καθημερινότητας του βελτιώνοντας κατά αυτό τον τρόπο την ποιότητα ζωής του και ακολουθώντας μια διαφορετική φιλοσοφία.

«Tα μηνύματα δεν ακολούθησαν μια πωλησιακή λογική, αλλά δημιούργησαν μια εμπειρία στον χρήστη μέσα από την οποία ταυτίζεται με το brand και την κουλτούρα του, υιοθετεί έναν νέο τρόπο σκέψης αλλά και φιλοσοφία ζωής με στόχο την μακροχρόνια, βιώσιμη και ποιοτική σχέση με την εταιρεία είτε ως καταναλωτής είτε ως συνεργάτης» τονίζει η Μαρία Σκούντα, CEO και ιδρύτρια της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα, τις πωλήσεις καθώς και στην αλληλοεπίδραση του κοινού με το brand στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram.

Kινητήριος μοχλός της συγκεκριμένης στρατηγικής αποτελούν η δημιουργία και προώθηση του video περιεχομένου, η αξιοποίηση των influencers καθώς και η δημιουργία πρωτογενούς περιεχομένου από τους fans στα social media. Σύμφωνα με έρευνα της Accenture, το 84% των καταναλωτών επηρεάζεται από το πρωτογενές περιεχόμενο (user generated content) που δημιουργούν οι καταναλωτές για τα brands ενώ το video υπολογίζεται ότι θα αποτελεί το 79% της παγκόσμιας επισκεψιμότητας(global internet traffic) το 2020. Παράλληλα, το 67% των στελεχών μαρκετινγκ υποστηρίζουν ότι η αξιοποίηση των influencers ενισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την απήχηση και απόδοση της διαφήμισης.


«Ένα πολύ μεγάλο trend είναι η δημιουργία πρωτογενούς (native) περιεχομένου στο youtube καθώς έχουμε παρατηρήσει ότι επιφέρει γεωμετρική αύξηση στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand (brand awareness). Έχουμε αναπτύξει ήδη κάποιες ιδέες και μέσα στο 2019 θα ανακοινώσουμε πολύ μεγάλες συνεργασίες με youtubers και comedians προκειμένου να τις υλοποιήσουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όταν το video συνδυαστεί με πρωτότυπο περιεχόμενο, στοχευμένη διαφήμιση, ανάλυση δεδομένων και δημιουργικό περιεχόμενο από τους καταναλωτές τα αποτελέσματα για τα brands είναι εκθετικά» υποστηρίζει ο Μανώλης Λαμπόβας, Partner της εταιρείας Addo Digital.

Η ευρύτερη ομάδα της εταιρείας αποτελείται από γνωστές περσόνες των social media, πιστοποιημένα στελέχη στον τομέα τη διαφήμισης, αναλυτές δεδομένων, bloggers, influencers καθώς και επαγγελματίες που έχουν γράψει για τους Times και το Newscred. Όπως τόνισε η Μαρία Σκούντα παραλαμβάνοντας το βραβείο, η ομάδα της Αddo Digital αποτελεί το στοιχείο διαφοροποίησης της εταιρείας καθώς το κάθε brand προσεγγίζεται με δημιουργικό, αναλυτικό και στρατηγικό τρόπο.

Στόχος της εταιρείας για το νέο έτος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η ενίσχυση της παρουσίας των πελατών της στο digital περιβάλλον.

 
Η πρώτη εφαρμογή κινητού που «ακούει» τις ωτίτιδες χωρίς καν διάγνωση
Για να λειτουργήσει η εφαρμογή (app), το μόνο που χρειάζεται είναι ένα smartphone και ένα χωνί από διπλωμένο...
20.05.2019, 09:43
Η Google «κόβει» την Huawei καθώς κλιμακώνεται ο πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας
Στον απόηχο της απόφασης Τραμπ να βάλει τον κινεζικό κολοσσό στην μαύρη εμπορική λίστα, η Google ουσιαστικά...
20.05.2019, 08:08
Η Sony και η Microsoft ενώνουν δυνάμεις στον παγκόσμιο πόλεμο του gaming
Οι δημιουργοί του PlayStation και του Xbox αποφάσισαν να συνεργαστούν ώστε να μπουν πιο δυναμικά στην εποχή...
17.05.2019, 20:31
Γερμανία: Παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού ιπτάμενου ταξί (video)
Το σκάφος, που ταξιδεύει με ταχύτητα έως 300 χιλιομέτρων την ώρα, διαθέτει χώρο για ένα πιλότο και τέσσερις...
16.05.2019, 18:38
Την εξάρθρωση της διαβόητης κυβερνο-συμμορίας GozNym κατάφερε η Europol
Η διαβόητη GozNym φέρεται πως είχε καταφέρει να κλέψει 100 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 40.000...
16.05.2019, 16:09
Το TEDxAthens επιστρέφει και σας καλεί σε ένα ταξίδι μοναδικής αναζήτησης
Το TEDxAthens κλείνει τα 10 χρόνια και ξεκινάει φέτος ένα καινούριο ταξίδι για μια ακόμα δεκαετία αναζητήσεων
16.05.2019, 12:03
Οι έξυπνες OLED τσάντες του Louis Vuitton, ο ψηφιακός καμβάς του μέλλοντος
Αυτά τα επιστημονικής φαντασίας αξεσουάρ έχουν ως στόχο να θολώσουν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο...
16.05.2019, 10:37
Τεχνητή ζωή; Έμβιος μικροοργανισμός με DNA ανασχεδιασμένο από ανθρώπους
Το συνθετικό DNA δημιουργήθηκε στο εργαστήριο και μετά εισήχθη σταδιακά στο βακτήριο E.coli, αντικαθιστώντας...
16.05.2019, 09:59
Ρομπότ, συναισθήματα και ηθική: Ομιλία του Δρ. του ΜΙΤ Νικόλαου Μαυρίδη
Αλλάζουν οι ίδιες οι μηχανές για να έρθουν πιο κοντά μας ή μήπως, τελικά, αλλάζουν τόσο τη ζωή μας, ώστε οι...
15.05.2019, 11:35
Οικονομία με… Τεχνητή Νοημοσύνη: Προοπτική ανόδου του ΑΕΠ κατά 195 δισ ευρώ
Ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ αναγνωρίζουν τη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης, εντούτοις...
14.05.2019, 17:09

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 28  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.