FAZ: Επίθεση χάκερς σε εκατοντάδες Γερμανούς πολιτικούς

Γερμανοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα έχουν πέσει θύματα επίθεσης χάκερς, γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Οι άγνωστοι χάκερς έχουν δημοσιεύσει μαζικά δεδομένα και έγγραφα από πολλούς Γερμανούς πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα στο διαδίκτυο. Ποιοι είναι πίσω από την ενέργεια αυτή , είναι ακόμη εντελώς άγνωστο.

Όπως ανέφερε το Γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, δημοσιοποιήθηκαν από τους χάκερς στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις πολιτικών.

Επίσης, δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων .

Σύμφωνα με το RBB, δεν δημοσιεύθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως προέκυψε απο μια πρώτη έρευνα.
Οι συνδέσεις με τα έγγραφα πιθανότατα διαδόθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα στο Twitter με τη μορφή ενός είδους ημερολογίου έλευσης.

Ο λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος μοιράζεται δεδομένα από την 1η Δεκεμβρίου, περιγράφεται με όρους όπως "Security Researching" και "Satire & Irony" και έχει τώρα περισσότερους από 17.000 οπαδούς.

Το τελευταίο tweet του λογαριασμού έγινε στις 28 Δεκεμβρίου και περιέχει ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε ενα μη προσβάσιμο blog, γράφοντας : «Jurgen Resch (εθνικός διαχειριστής για περιβαλλοντικές ενισχύσεις)» .

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση των χάκερς και για τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν, γράφει η FAZ.
Πηγή: ΑΜΠΕ