Έλον Μασκ: Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η Tesla, παραμένει στις αγορές

Δημόσια εταιρεία θα παραμείνει η Tesla σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ μετά το συμβούλιο με τους μετόχους που είχε την Πέμπτη.

Στις αρχές Αυγούστου ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ανακοίνωσε ότι εξετάζει την αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street με μια συμφωνία 72 δισ. δολαρίων, η οποία αποτιμά την εταιρεία στα 420 δολάρια ανά μετοχή.

Η πλειοψηφία των μετόχων αλλά και κάποια λογιστικά εμπόδια καθιστούν αδύνατη την ελκυστική ιδιωτικοποίηση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας και έτσι αποφασίστηκε ότι το καλύτερο θα ήταν να παραμείνει στο δημόσιο χώρο και στο χρηματιστήριο.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Μασκ, η μετοχή της Tesla κατέγραψε άλμα 11% φτάνοντας κοντά στα 380 δολάρια, εν συνεχεία ακολούθησε πτωτική πορεία και υποχώρησε έως και 20%.

Εν τω μεταξύ, παρά την ακύρωση του πλάνου ιδιωτικοποίησης, οι αγωγές κατά του Μασκ συνεχίζονται όπως και η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να διαπιστωθεί εάν τελικά το tweet του παραβίασε τον νόμο για την ασφάλεια.
Πηγή: skai.gr