Μοmo:To νέο διαδικτυακό παιχνίδι που σχετίζεται με αυτοκτονία 12χρονης(VID)

Μετά την μπλε φάλαινα που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 130 παιδιά, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για χιλιάδες γονείς, οι αρχές ηλεκτρονικής δίωξης ανά τον κόσμο, για το momo.

Πρόκειται για ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι-πρόκληση προς ανήλικα παιδιά, το οποίο εκτυλίσσεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται πως ευθύνεται για την αυτοκτονία ενός 12χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών το κορίτσι βρέθηκε νεκρό στην αυλή του σπιτιού της στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανταλλάξει πλήθος γραπτών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής WhatsApp με φιγούρα που ονομάζεται Μοmo.

Ειδικότερα, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το κορίτσι είχε στόχο να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να προβαίνει σε απόπειρα αυτοκτονίας, και να το ανεβάσει στα σόσιαλ μίντια για τις ανάγκες του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τους κανόνες του μακάβριου αυτού παιχνιδιού οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να επικοινωνούν με έναν άγνωστο αριθμό, εκ του οποίου τους αποστέλλονται φωτογραφίες βίαιου περιεχομένου αλλά και απειλές αν δεν υπακούσουν τους κανόνες.

Οσον αφορά τον ίδιο τον Μοmo- αρχηγό του παιχνιδιού, η φωτογραφία προφίλ του απεικονίζει το ιδιαίτερα τρομακτικό πρόσωπο μιας αποστεωμένης νεαρής γυναικείας φιγούρας με γουρλωμένα μάτια και μαύρα ίσια μαλλιά.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δημιούργημα Ιάπωνα καλλιτέχνη με ειδίκευση στα ειδικά εφέ, για λογαριασμό της εταιρείας link, ο οποίος φυσικά ουδεμία σχέση δεν έχει με το αυτό το νέο παιχνίδι-φρίκης του διαδικτύου.


Πηγή: News.com.au

Πηγή: skai.gr/News.com.au