H Google αφιερώνει ένα Doodle στο Βουνό του Ολύμπου

Ελληνικό «χρώμα» έχει σήμερα ο περιηγητής της Google καθώς όπως θα παρατηρήσουν οι επισκέπτες της μηχανής αναζήτησης, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας αποφάσισαν να αφιερώσουν το σημερινό Doodle ( 2 Αυγούστου) στο ψηλότερο βουνό της χώρας μας, τόπο κατοικίας των θεών σύμφωνα με την μυθολογία, δηλαδή στον Όλυμπο.

Η επιλογή αυτή φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 87 χρόνια από τότε οι Ελβετοί Frederic Boissonnas και Daniel Baud- Bovy , κατάφεραν ακολουθώντας τις οδηγίες του κυνηγού Χρήστου Κάκαλου, από το Λιτόχωρο, να προσεγγίσουν για πρώτη φορά τον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του βουνού, φτάνοντας σε υψόμετρο 2.918 μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Όλυμπος κατέχει τον τίτλο του 2ου ψηλότερου βουνού στα Βαλκάνια.

Κάθε φαράγγι του ,κάποτε ( Πτυχές» όπως τις αποκαλεί ο Ομηρος , σύμφωνα με τους θρύλους, τόπος που ο κάθε θεός επέλεγε να χτίσει το παλάτι του. Σήμερα σημείο περιήγησης και εξερεύνησης για χιλιάδες ταξιδιώτες...

Υπολογίζεται πως από την μέρα που οι Boissonas, Βaud- Bovy και Κάκαλος κατάφεραν να αγγίξουν την κορυφή, περίπου 10.000 ορειβάτες επιχειρούν την ανάβαση στο βουνό, σπάνια ωστόσο κάποιος κατορθώνει να φτάσει στην κορυφή του.


Πηγή: skai.gr