Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων

Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι έλυσαν το περίφημο μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι γιγάντια κύματα που ίσως να έφταναν και τα 100 μέτρα ίσως ήταν η αιτία των ναυαγίων πολλών καραβιών στην τοποθεσία αυτή.





Ειδικότερα, τα τεράστια αυτά κύματα θεωρείται ότι δημιουργούνται από ένα φαινόμενο σύγκρουσης τριών αστραπών στην περιοχή.

Παρά τις πολλές ιστορίες μυστηρίου και τις αναφορές σε ανεξήγητα φαινόμενα που μιλούν για το «τρίγωνο του διαβόλου» που πήρε τις ζωές περισσοτέρων των 1000 ανθρώπων τα τελευταία χρόνια, ,προκαλώντας πολλαπλά ναυάγια πλοίων, οι επιστήμονες έρχονται να δώσουν πλέον μια ορθολογικότατη εξήγηση κάνοντας λόγο για φυσικό φαινόμενο…


( To πλοίο Sylvia L. εξαφανίστηκε το 1976 στο Τρίγωνο των Βερμούδων, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα)

Μάλιστα η επιστημονική ομάδα που διατυπώνει την αντίστοιχη ερμηνεία, συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε, για το θέμα, το Channel 5, όπου και σε συνθήκες εργαστηρίου προχώρησε σε αναπαράσταση του φαινομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από τις εκτιμήσεις των ειδικών, υπάρχουν ήδη αναφορές για την δράση του φαινομένου, που όπως αναφέρεται διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, όταν και τα τεράστια αυτά κύματα καταγράφηκαν από δορυφόρο το 1997.



Πηγή: The Sun
Πηγή: skai.gr/The sun