Σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο του Τόκιο (video)

Σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων άρχισε να λειτουργεί σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.

Προς το παρόν, όπως μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, το σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Ιάπωνες πολίτες, ενώ ταυτόχρονα η χρήση του προσβλέπει στο να αποδεσμεύσει τους επιθεωρητές της υπηρεσίας μετανάστευσης, ώστε να απασχολούνται εξ ολοκλήρου με τους ξένους.

Το σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων λειτουργεί ως εξής: ο επιβάτης πλησιάζει στο μηχάνημα που διενεργεί τον έλεγχο, τοποθετεί το διαβατήριό του. Το μηχάνημα ελέγχει τα στοιχεία του διαβατηρίου, ενώ μια κάμερα συγκρίνει την όψη του κατόχου διαβατηρίου με την φωτογραφία που υπάρχει σε αυτό. Η όλη διαδικασία ελέγχου του διαβατηρίου διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Σφραγίδα που να πιστοποιεί την διέλευση των συνόρων το μηχάνημα δεν βάζει, αλλά αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να αποταθεί στην αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης.

Στις 18 Ιουνίου, μηχανήματα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα τοποθετηθούν και στους τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. Προς το παρόν θα εξυπηρετούνται οι Ιάπωνες πολίτες που φθάνουν από το εξωτερικό (στις αφίξεις), ενώ από το φθινόπωρο θα εξυπηρετούνται και οι Ιάπωνες που αναχωρούν για το εξωτερικό (στις αναχωρήσεις). Στα τέλη Μαρτίου του 1919 παρόμοια μηχανήματα θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

Πηγή: skai.gr