«Λουκέτο» στο Facebook για ένα μήνα βάζει η Παπούα Νέα Γουινέα!

Πρωτοφανής απόφαση από την Παπούα Νέα Γουινέα. Το νησιωτικό κράτος της Ωκεανίας, που βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας, θα απαγορεύσει το Facebook για ένα μήνα, ενώ την ίδια θα ερευνά πλαστά προφίλ και θα θέσει υπό εξέταση την επίδραση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.
Ο υπουργός επικοινωνίας Σαμ Μπάζιλ δήλωσε ότι οι χρήστες που δημοσιεύουν πορνογραφικά θέματα και ψευδή στοιχεία θα εντοπίζονται.

Επίσης υπαινίχθηκε ότι η χώρα θα μπορούσε να δημιουργήσει το δικό της «αντίπαλο» κοινωνικό δίκτυο.

Παρόλο που μόλις το 10% των πολιτών στην Παπουασία Νέα Γουινέα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η χώρα παίρνει προληπτικά μέτρα στο κανονιστικό της πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το μηνιαίο «λουκέτο» στο Facebook για να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται και να ασκήσει δίωξη σε εκείνους που παραβιάζουν τον νόμο του 2016 για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο.

Το Facebook έχει αντιμετωπίζει διεθνείς πιέσεις μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, καθώς επικρίνεται για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και την υπεξαίρεση προσωπικών δεδομένων.
Πηγή: skai.gr