Κλείσιμο

Πρόστιμο άνω τoυ μισoύ δισ. δολαρίων θα πληρώσει η Samsung στην Apple

To -φαινομενικά- ιλλιγιώδες πρόστιμο των 539 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει η Samsung στην Apple Electronics, καθώς βρέθηκε ένοχη για αντιγραφή μοναδικών χαρακτηριστικών που σχετίζονται με το σχεδιασμό του iPhone.

Η πλειοψηφία των ενόρκων ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας αποφάνθηκαν την Πέμπτη ότι η Samsung πρέπει να καταβάλει στην Apple το τεράστιο ποσό, σε μια υπόθεση για διπλώματα ευρεσιτεχνίας της αμερικανικής εταιρείας στην κινητή τηλεφωνία που διαρκεί επτά χρόνια.

Στην «τιτανομαχία»  της Apple με την Samsung, η δεύτερη είχε κερδίσει την υποστήριξη κολοσών της Silicon Valley και άλλων κλάδων της νέας οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων της Google, του Facebook, της Dell και της Hewlett-Packard, ενώ το «Μήλο» είχε τη στήριξη μεγάλων ονομάτων οίκων μόδας, σχεδιαστών, ερευνητών και ακαδημαϊκών. 

Ψιλά…


Σημειώνεται ότι η Samsung έχει καταβάλει στην Apple άλλα 548 εκατομμύρια δολάρια σε ανάλογη απόφαση, ωστόσο στην πραγματικότητα ένα πρόστιμο μισού δισεκ. ευρώ για τους νοτιοκορεάτες δεν αντιστοιχεί σε πάνω από δύο εβδομάδες κερδών!

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Samsung κερδίζει 38,9 εκατομμύρια δολάρια κάθε ημέρα, ή 1,6 εκατομμύρια δολάρια την ώρα, μόνο από τις πωλήσεις των κινητών συσκευών της με βάση τα πιο πρόσφατα τριμηνιαία κέρδη της, με ένα τμήμα αυτών των εσόδων να προέρχεται από τις πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων της.


Πηγή: skai.gr