Το Facebook συρρικνώνει το μέγεθος της γραμματοσειράς των Fake News

Πείτε σε κάποιον να μην κάνει κάτι και το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνει. Αυτό ακριβώς συνέβη όταν το Facebook αποφάσισε να επισημάνει με κόκκινες σημαίες τα fake news.

Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη σήμανση λειτουργεί προτρεπτικά προς τους χρήστες οι οποίοι ήθελαν να πιστέψουν στις χαλκευμένες ειδήσεις εξάπτονταν από τη σήμανση και προωθούσαν περισσότερο τις συγκεκριμένες ιστορίες.

Το γεγονός υποχρέωσε το Facebook να αποσύρει την πρακτική της επισήμανσης, προσθέτοντας παράλληλα στις ψεύτικες ειδήσεις σχετικά άρθρα από αξιόπιστες πηγές.

Τώρα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο επιστρέφει με μία νέα πρακτική. Αφού διαπιστωθεί ότι μία ανάρτηση αφορά μία ψευδή είδηση, το Facebook θα συρρικνώνει τη γραμματοσειρά και το μέγεθος της ανάρτησης στη ροή ειδήσεων, προκειμένου να διαφεύγει της προσοχής του χρήστη.




Επιπλέον, το Facebook αναπτύσσει έναν μηχανισμό ο οποίος θα μπορεί να εντοπίζει τις αναρτήσεις που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά θα μπορεί και να προβλέπει γεγονότα που πιθανώς θα δώσουν τροφή στη δημιουργία ψευδών ειδήσεων.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να μειώσει την εξάπλωση μιας ψευδούς είδησης κατά 80%, κάτι το οποίο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο το Facebook δηλώνει ότι είναι αποφασισμένο να προσλάβει αρκετούς μηχανικούς και διαχειριστές περιεχομένου, προκειμένου να καταπολεμήσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Πηγή: ΣΚΑΪ.gr