Ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Από εχθές κυκλοφορεί στα Social Media ένα ενδιαφέρον βίντεο για το ψηφιακό χάσμα και τις ανισότητες που δημιουργεί στην κοινωνία.Το βίντεο αυτό καταγράφει μία βιωματική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν καθημερινοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών και κοινωνικών προφίλ.
Οι άνθρωποι αυτοί ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, και απαντώντας σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την πρόσβασή τους στην τεχνολογία ή τη γνώση, κάνουν βήματα μπροστά ή μένουν στο ίδιο σημείο. Στο τέλος, βλέπουμε ότι άλλοι έχουν προχωρήσει περισσότερο και άλλοι λιγότερο, για λόγους που σχετίζονται με τις συνθήκες της ζωής τους και όχι την πραγματική τους αξία. 



Η βιωματική αυτή άσκηση λέγεται privilegewalk και χρησιμοποιείται, για κοινωνικούς λόγους, από σχολεία και πανεπιστήμια παγκοσμίως. Είναι ένας παραστατικός τρόπος για να καταδείξει κάποιος τις κοινωνικές ανισότητες. 
Αυτός είναι ο έξυπνος τρόπος που επέλεξε η COSMOTE ώστε να αναδείξει το θέμα του ψηφιακού χάσματος και να μιλήσει για την ανάγκη να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα στη χώρα μας, κάνοντας την τεχνολογία και τις ευκαιρίες που προσφέρει, προσιτή σε όλους.

Η τεχνολογία και τα νέα ψηφιακά μέσα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για τους συμπολίτες μας και τη χώρα. Μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η επιχειρηματικότητα μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά μέσα από την υιοθέτηση digital λύσεων και πρακτικών, όπως για παράδειγμα η τηλεϊατρική.
Επίσης, η επικοινωνία μας, ο τρόπος ζωής μας αλλάζει, αλλά και ο ίδιος ο Δημόσιος τομέας. Δες για παράδειγμα τις έξυπνες πόλεις, όπως η Χαλκίδα και τα Τρίκαλα. Η έλευση του αποκαλούμενου Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Τα παραδείγματα είναι πολλά. 
Κάνοντας το πρώτο ελληνικό «Privilege Walk», η COSMOTE αναγνωρίζει το θέμα του τεχνολογικού χάσματος και προτίθεται να πάρει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να το μειώσει.

Δείτε το video και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το PrivilegeWalk αλλά και για την θέση της COSMOTE υπέρ ενός κόσμου με ίση πρόσβαση στην τεχνολογία για όλους, εδώ 






COSMOTE- megalyteri-ilikia: Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν μάθει να χρησιμοποιούν υπολογιστές, tabletsκαι τα νέα ψηφιακά εργαλεία, με το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», που υλοποιεί η  COSMOTE μαζί με την 50 και Ελλάς και τις δημοτικές αρχές



COSMOTE-WiFIArxaiologikoiXwroi: 20 από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας (Ακρόπολη, Δελφοί, Αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρος, Μυκήνες), σταδιακά αποκτούν πρόσβαση σε προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες - WiFi από την COSMOTE σε συνεργασία με τη Υπουργείο Πολιτισμού



COSMOTE-Panellinios-Diagonismos-Rompotikis-Telikos-2017: Χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνεται από τον WROHellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τη ρομποτική και το STEM, αναπτύσσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους. 


Πηγή: skai.gr