Facebook: Καμία ανάμειξη της Ρωσίας στο Brexit

Έπειτα από επισταμένες έρευνες, η Facebook Inc. διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για το γεγονός ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να παρέμβει στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, κατά το οποίο η Βρετανία αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε επιστολή του, ο Διευθυντής για την Πολιτική του Facebook στο Ηνωμένο Βασίλειο, Σάιμον Μίλνερ, δήλωσε στην Επιτροπή Ψηφιακών Μέσων και Αθλητισμού του Κοινοβουλίου ότι η τελευταία έρευνα που διενήργησε η εταιρεία στα μέσα Ιανουαρίου προσπαθούσε να «εντοπίσει συντονισμένη ρωσική δραστηριότητα γύρω από δημοψήφισμα για το Brexit».

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν βρήκαμε περαιτέρω λογαριασμούς από τη Ρωσία ή σελίδες που προβάλλουν διαφημίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το δημοψήφισμα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, πέρα ??από την ελάχιστη δραστηριότητα που αποκαλύψαμε προηγουμένως».

Η επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής του YouTube, Τζούνιπερ Ντάουνς, ανέφερε ότι η εταιρεία «διεξήγαγε διεξοδική έρευνα για το δημοψήφισμα του Brexit και δεν βρήκε κανένα στοιχείο ρωσικής παρέμβασης».

Μετά την ακρόασή του στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της επιτροπής, Ντέιμιαν Κόλινς, δήλωσε ότι η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει σχετική έκθεση αναφορικά με την έρευνα για τα Social Media και τα Fake News στα τέλη Μαρτίου.
Πηγή: Πηγή: Euractiv.gr
TAGS: Ρωσία