Το Ευγενίδειο Πλανητάριο γιορτάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο με δεινοσαύρους

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, γιορτάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο δυο ημέρες πριν, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, «πλημμυρίζοντας» τον τεράστιο θόλο του με Δεινοσαύρους.

"Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων" Trailer (2014) from Eugenides Foundation on Vimeo.


Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν την Ψηφιακή Παράσταση «Ο θάνατος των δεινοσαύρων» και να πραγματοποιήσει ένα «ταξίδι» εκατομμύρια χρόνια πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.

Την παράσταση θα προλογίσει ο κ. Νίκος Ζούρος, Καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO και Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.



Η παράσταση παρουσιάζει ορισμένες από τις πιθανές επιστημονικές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων και εστιάζει στην επικρατέστερη, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν εξαιτίας της πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.

Ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα για ενδιαφέρουσες ερωτήσεις όπως: «Πόσο πιθανό είναι άραγε ένα αντίστοιχο σενάριο μελλοντικής εξαφάνισης των ειδών που ζουν σήμερα στον πλανήτη μας;».
Πηγή: skai.gr