Κλείσιμο

Κινέζα τυφλώθηκε μερικώς ύστερα από πολύωρη ενασχόληση με το smartphone της

Μια γυναίκα από την Κίνα τυφλώθηκε στο δεξί της μάτι, αφού πέρασε μια ολόκληρη μέρα παίζοντας ένα δημοφιλές παιχνίδι στο smartphone της.

Η 21χρονη Wu Xiaojing ύστερα από αρκετές ώρες παιχνιδιού διαπίστωσε ξαφνικά ότι σταμάτησε να βλέπει από το δεξί της μάτι.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υποστεί απόφραξη αρτηρίας αμφιβληστροειδούς, μία πάθηση που συναντάται κυρίως σε ηλικιωμένους ασθενείς και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια της όρασης.




Η περίπτωση της νεαρής κινέζας δείχνει να διχάζει τους γιατρούς, καθώς ένας ειδικός του νοσοκομείου Νάντσενγκ όπου νοσηλεύθηκε η ασθενής απεφάνθη ότι η πάθησή της οφείλεται πιθανότατα στις υπερβολικές ώρες παιχνιδιού, ενώ ο Ντέιβιντ Άλαμπι, ιατρικός διευθυντής σε οφθαλμολογική κλινική του Λονδίνου, δήλωσε στη Daily Mail ότι οι πιθανότητες να έχει υποστεί βλάβη στο μάτι από την ενασχόληση της με το παιχνίδι είναι λίγες, δίνοντας μία πιθανότητα το συμβάν να έχει προκληθεί από επαναλαμβανόμενες ημικρανίες
.
Η ίδια παραδέχτηκε ότι αφιερώνει περίπου 8 ώρες καθημερινά στην ενασχόληση της με το παιχνίδι, αμελώντας να φάει, να πιει νερό ή να πάει τουαλέτα.

Πάντως, η εταιρία που έχει αναπτύξει το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει υποχρεωθεί κατά το παρελθόν να απαγορεύσει την πρόσβαση σε αυτό σε παιδιά κάτω των 12 ετών, προκειμένου να τα προστατέψει από τον εθισμό.


Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Αϋφαντής