Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για αθέμιτο ανταγωνισμό κατά της Kaspersky

Για ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού κατηγορεί τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο, μετά την απόφαση του αμερικανικού Δημοσίου να μην χρησιμοποιεί τα προϊόντα της ρωσικής εταιρείας Kaspersky, που εξειδικεύεται σε λογισμικά ηλεκτρονικής ασφάλειας απέναντι σε ιούς.

Η κυβέρνηση του Τραμπ είχε δώσει νωρίτερα εντολή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να μην χρησιμοποιούν πια προϊόντα της Kaspersky καθώς, όπως εξηγείται στη σχετική οδηγία, η εταιρεία σχετίζεται με τη ρωσική κυβέρνηση και το να χρησιμοποιούνται ρωσικά προγράμματα, εγείρει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.  

Μάλιστα η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Έλεν Ντιουκ εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιθανές σχέσεις συνεργατών της Kaspersky με την κατασκοπεία, ακόμα και για λογαριασμό κυβερνητικών οργανισμών αφού οι ρωσική νομοθεσία εξασφαλίζει στις υπηρεσίες πληροφοριών, το δικαίωμα να ζητούν τη βοήθεια της Kaspersky Lab.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουάσινγκτον πως υπονομεύει τον ανταγωνισμό των ρωσικών εταιρειών διεθνώς , όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Εκφράζοντας την αντίθεση του και τη λύπη του για την απόφαση αυτή, ο Πεσκόφ διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα της Kaspersky Lab όπου κριθεί αναγκαίο.

Από την πλευρά της η εταιρεία εμφανίζεται βέβαια, σε ανακοίνωσή της, ότι οι περαιτέρω έρευνες των αρμόδιων αμερικανικών υπηρεσιών, θα πιστοποιήσουν πως η Kasperksy δεν έχει καμία σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Πηγή: skai.gr