Η Apple παρουσίασε το επετειακό iPhone X και τα νέα iPhone 8 και 8 Plus

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPhone, η Apple παρουσίασε την επετειακή έκδοση του, το iPhone Χ.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Steve Jobs Theater η Καλιφορνέζικη εταιρία αποκάλυψε την επετειακή έκδοση της ναυαρχίδας της μαζί με το iPhone 8 και τον μεγαλύτερο "αδερφό του" το iPhone 8 plus.




Στο επετειακό iPhone έχει αντικατασταθεί το Home Button για χάρη της νέας οθόνης τεχνολογίας OLED η οποία έχει διαστάσεις 5,8 ιντσών και καλύπτει όλη την πρόσοψη της συσκευής, καταργώντας ουσιαστικά τα περιθώρια που υπήρχαν στα προγενέστερα μοντέλα, αλλά και στο νεο iPhone 8 και 8 plus.

Πλέον, ο χειρισμός της συσκευής γίνεται μέσω "χειρονομιών" όπως ονομάζει η Apple τις κινήσεις των δαχτύλων πάνω στην οθόνη, ενώ το ξεκλείδωμα της συσκευής αναλαμβάνει ένα υπερσύγχρονο σύστημα εμπρόσθιας κάμερας με αισθητήρα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο iPhone Χ να σκανάρει και να αναγνωρίσει το σχήμα του προσώπου του κατόχου του και να του επιτρέψει την είσοδο στο λογισμικό.

Ένας προβολέας στέλνει ένα πλέγμα υπερύθρων στο πρόσωπό και μια κάμερα υπερύθρων αναγνωρίζει το τρισδιάστατο του προσώπου. Στη συνέχεια αναλαμβάνει να το υπερθέσει με την χρήση οπτικής κάμερας και δημιουργεί ένα τρισδιάστατο αντίγραφο του προσώπου. Μάλιστα, προκειμένου να γίνει ταχύτερη η ανάγνωση έχει χρησιμοποιοηθεί λογισμικό ειδικά διαμορφωμένο από νευρωνικό δίκτυο. Μία έντονη δέσμη φωτός αναλαμβάνει την αναγνώριση του προσώπου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή απόλυτου σκότους.

Σύμφωνα με την Apple η τεχνολογία Face ID είναι ασφαλέστερη από το σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς η πιθανότητα να μπορέσει κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης να ξεκλειδώσει το κινητό ανέρχεται πλέον στο 1 προς 1.000.000.




Η 5,8 ιντσών οθόνη τεχνολογίας OLED την οποία η Apple ονομάζει Super Retina και υποστηρίζει HDR, έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει 458 πίξελς ανά ίντσα, ενώ η αντίθεσή της ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο προς ένα. Τέλος διαθέτει και βελτιωμένη ακρίβεια χρώματος.

Η διπλή κάμερα των 12 MP διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή, ενώ η Apple υπόσχεται ότι η εμπρόσθια κάμερα είναι σε θέση να προσφέρει μία επαναστατική εμπειρία φωτογραφιών selfie με τη χρήση λειτουργίας πορτραίτου.

Επιπλέον, το επετειακό iPhone περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση και είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό σε σκόνη.

Το νέο iPhone X θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου στην τιμή των 999 δολαρίων.



Τα νέα iPhone 8 και 8 Plus διαθέτουν και αυτά ασύρματη φόρτιση, ταχύτερο εξαπύρηνο επεξεργαστή που μπορεί να εκμεταλλευτεί και τους 6 πυρήνες του ταυτόχρονα και καλύτερη κάμερα, χάρη στον βελτιωμένο αισθητήρα που διαθέτουν, ενώ είναι διαθέσιμα πλέον σε δύο επιλογές χωρητικότητας: 64 gb και 256gb.

Εκτεταμένες είναι οι αλλαγές και στο λειτουργικό σύστημα της Apple,iOS 11, με σημαντικότερη την εισαγωγή δυνατοτήτων επαυξημένης πραγματικότητας, χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την gaming εμπειρία των χρηστών αλλά και στον σχεδιασμό αντικειμένων.

Η τιμή τους ξεκινάει από τα 699 και 799 δολάρια αντίστοιχα.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Αϋφαντής