Κλείσιμο

Στα ύψη οι προσδοκίες για τα νέα προϊόντα της Apple

Ύστερα από μήνες προσμονής για τους οπαδούς της τεχνολογίας και ειδικότερα για τους λάτρεις της Apple, έφτασε η ώρα για την πολυαναμενόμενη παρουσίαση των νέων iPhone αλλά και των νέων Apple Watch και Apple TV της Καλιφορνέζικης εταιρείας.

Στην καθιερωμένη ειδική εκδήλωση που οργανώνεται στο Steve Jobs Theater, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, σήμερα, Τρίτη, στις 20.00 ώρα Ελλάδος, η Apple πρόκειται να αποκαλύψει, σύμφωνα με διαρροές που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, τη νέα της ναυαρχίδα στο χώρο των smartphones, ένα νέο iPhone που μέχρι στιγμής εμφανίζεται στο διαδίκτυο με την ονομασία iPhone X.

Το iPhone X φέρεται ότι είναι το πρώτο smartphone της Apple που εισάγει μία ριζική ανασχεδίαση του δημοφιλούς της smartphone ύστερα από αρκετό, είναι η αλήθεια, καιρό.

Οι πρώτες αλλαγές έχουν να κάνουν με την πλήρη κατάργηση του Home Button, προκειμένου να εξαλειφθούν εντελώς τα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη, προς όφελος της νέας, μεγαλύτερης οθόνης, τεχνολογίας OLED, που θα καταλαμβάνει πλήρως την πρόσοψη της συσκευής.

Στο νέο της μοντέλο η Apple αναμένεται να εισάγει για πρώτη φορά την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η οποία αντικαθιστά ουσιαστικά το Home Button και επιτρέπει στον κάτοχο της συσκευής να ξεκλειδώσει το κινητό του απλώς με μία ματιά, ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία πρόκειται να επιτρέψει και τη χρήση της συσκευής σε εμπορικές συναλλαγές αλλά και στην δημιουργία εικονιδίων, τα γνωστά σε όλους emoji.

Τα animoji, όπως τα αποκαλεί η εταιρία, αποκτούν πλέον κίνηση και είναι σε θέση να προσωμοιώνουν τις εκφράσεις του προσώπου.

Επιπλέον, το νέο iPhone X εισάγει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, δυνατότητα που αναμένεται να αξιοποιήσει και στα "υποδεέστερα" μοντέλα της, τα οποία, εκτός απροόπτου πρόκειται να ονομάζονται iPhone 8 και iPhone 8 plus, ενώ ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να ονομαστούν 7s, κατά την προσφιλή τακτική της Apple σε προηγούμενες γενιές.

Το νέο iPhone X αναμένεται να κοστίζει 1.000 δολάρια ή και παραπάνω.

Στον τομέα των wearables, η Apple πρόκειται να παρουσιάσει στην ίδια εκδήλωση το νέο Apple Watch, το οποίο φημολογείται ότι θα είναι LTE και θα μπορεί να ενσωματώσει λειτουργίες κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη συνεργασία κινητού τηλεφώνου, όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες γενιές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσίαση του νέου Apple TV.

Παρακολουθήστε το γεγονός σε live streaming


Πηγή: skai.gr