ΗΠΑ: H Tesla ετοιμάζεται να ρίξει στους δρόμους αυτο-οδηγούμενο φορτηγό

Η αμερικανική Tesla Motors θα προσθέσει, σύντομα, στον ηλεκτρικό «στόλο» και αυτό-οδηγούμενα ημιφορτηγά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg η εταιρεία του νοτιοαφρικανού μεγιστάνα, Έλον Μασκ, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Νεβάδα και την Καλιφόρνια για την έναρξη του σταδίου δοκιμών.

Όπως εξήγησε η αντιπρόσωπος της Υπηρεσίας Μεταφορών της Καλιφόρνια, Τζέσικα Γκονζάλες, η Tesla δεν μπορεί για την ώρα να ελέγξει στους δρόμους της πολιτείας το νέο της ημιφορτηγό, καθώς η υφιστάμενη νομοθεσία απαγορεύει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων άνω των πέντε τόνων.

Όπως όλα δείχνουν η Tesla θα έρθει σε συμφωνία με την Καλιφόρνια αλλά τα νέα δεν είναι το ίδιο θετικά και από τη Νεβάδα: σύμφωνα με τον Άλεξ Σμιθ, της αρμόδιας υπηρεσίας μεταφορών της Νεβάδα, η εταιρεία δεν έχει άδεια για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στην πολιτεία και, μετά από την συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, η Tesla δεν συμπλήρωσε «καν» την προβλεπόμενη αίτηση.

Το εργοστάσιο μπαταριών της Τέσλα βρίσκεται στην Νεβάδα, ανατολικά του Ρένο.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Έλον Μασκ «τιτίβιζε» ότι η ομάδα που είχε επιφορτιστεί με την δημιουργία του αυτόνομου φορτηγού έκανε δουλειά «πολύ υψηλού επιπέδου». Η αποκάλυψη του νέου μοντέλου αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας