Κλείσιμο

«Αποκαλυπτήρια» του Samsung Galaxy Note 8 στις 23/8 - τι να περιμένουμε

Στις 23 Αυγούστου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Samsung Galaxy Note 8, της νέας «ναυαρχίδας» της Samsung, στην αγορά smartphone.

Αν και στην επίσημη πρόσκληση της παρουσίασης, στη Νέα Υόρκη, δεν μιλά ανοικτά για το Note 8, όλα τα «σημάδια» είναι εκεί:



Όπως όλα δείχνουν, το Note 8 θα ακολουθήσει το bezel-less μοτίβο που είχε εισαγάγει η εταιρεία με τα S8 και S8 Plus, με απειροελάχιστα άνω και κάτω πλαίσια, έχοντας καταργήσει εντελώς τα «πλαϊνά» της infinity screen.

«Do bigger things» [κάντε μεγαλύτερα πράγματα], γράφει η πρόσκληση μέσα στο σκοτεινό περίγραμμα του νέου μοντέλου, πάνω από το χαρακτηριστικό σχέδιο ενός stylus S Pen.

Άγνωστο παραμένει αν η οθόνη θα είναι επίπεδη η κυρτή όπως στην περίπτωση των δύο τελευταίων της μοντέλων, αν και οι απολήξεις του περιγράμματος στην πρόσκληση, προοικονομούν το κυρτό σενάριο, ως το πιο πιθανό. 

Η Samsung επιδιώκει μία ηχηρή επιστροφή στην κατηγορία μετά τις τεχνικές αστοχίες του προηγούμενου Galaxy Note 7, που ανακλήθηκε λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του λόγω των σοβαρών προβλημάτων με την μπαταρία της συσκευής.

Αν και το πλαίσιο του Note 8 αναμένεται μικρότερο από τα προηγούμενα μοντέλα, η κατάργηση των πλαισίων θα επιτρέψει την τοποθέτηση μίας οθόνης 6,4 ιντσών με ανάλυση πολύ υψηλότερη του S8 Plus (2960 x 1440).

Σημαντική αναμένεται να είναι και η αναβάθμιση της κάμερας, με ασφαλείς πηγές να κάνουν λόγο για διπλό σύστημα φακών που θα απαντά στα ανταγωνιστικά iPhone 7, iPhone 7 Plus και Huawei P10.

Ωστόσο δεν αναμένεται σπουδαία επέκταση της χωρητικότητας της μπαταρίας («για τους προφανείς λόγους», όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί), ενώ δύσκολα θα δούμε τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων «κάτω» από την οθόνη.

Το πιθανότερο είναι πως η Samsung θα εστιάσει στην ταχύτερη αναγνώριση ίριδας, καθιστώντας την μία ρεαλιστική και πρακτική εναλλακτική ξεκλειδώματος, ακόμα και κάτω από γυαλιά όρασης και ηλίου.

Ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν αυτά τα «πολυπόθητα» χαρακτηριστικά θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο μοντέλο της Samsung, το S9, και στο μεθεπόμενο της Apple, καθώς ούτε η εταιρεία από την Καλιφόρνια φαίνεται ότι πρόλαβε να λύσει τον γρίφο ανακατονομής των κρίσιμων pixel, πάνω από τον αισθητήρα, στο αναμενόμενο iPhone 8.

Ο οκταπύρηνος ή δωδεκαπύρηνος σύνθετος επεξεργαστής του νέου κινητού δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από το ταχύτερο δυνατό και η ετυμηγορία θα δοθεί τελικά από τους ίδιους τους καταναλωτές που θα κληθούν να ζυγίσουν τα χαρακτηριστικά «αιχμής» απέναντι στην σημαντικά υψηλότερη τιμή.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας