Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με Street View

Την ευκαιρία να «επισκεφθούν» τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα έχουν πλέον οι χρήστες του Διαδικτύου μέσω του Street View του Google Maps.



Η Google με αφορμή τα 10 χρόνια του Street View, συνεργάστηκε με τη NASA και το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα για τη δημιουργία μίας μεθόδου καταγραφής εικόνων χωρίς βαρύτητα, χρησιμοποιώντας κάμερες DSLR και τον εξοπλισμό που έχει ήδη ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Στη συνέχεια, τράβηξαν εικόνες σε συνθήκες Διαστήματος, οι οποίες στάλθηκαν στη Γη, όπου ενώθηκαν για να παραχθούν φωτογραφίες του ISS 360 μοιρών.

google

«Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής μου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ήταν δύσκολο να βρω τις λέξεις ή να τραβήξω μία φωτογραφία που να περιγράφει με ακρίβεια το συναίσθημα του να είσαι στο Διάστημα», δήλωσε ο Τόμας Πέσκετ, αστροναύτης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. «Σε συνεργασία με την Google, κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής μου, κατέγραψα εικόνες για το Street View για να δείξω σε όλους εσάς πώς είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από μέσα και να μοιραστώ πώς είναι να κοιτάς τη Γη από το απώτερο Διάστημα», εξήγησε. 


Τα τελευταία 16 χρόνια, αστροναύτες ζουν και εργάζονται στον ISS, ο οποίος αποτελείται από 15 συνδεδεμένες διαστημικές κάψουλες που αιωρούνται 250 μίλα πάνω από τη Γη. Ο Σταθμός λειτουργεί ως βάση για την εξερεύνηση του Διαστήματος, για πιθανές μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι, τον Άρη και τους αστεροειδείς, ενώ παρέχει μία μοναδική προοπτική της Γης. Οι αστροναύτες συλλέγουν δεδομένα για τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και το έδαφος της Γης, ενώ παράλληλα διεξάγονται πειράματα και μελέτες, τα οποία δεν θα ήταν εφικτά από εδάφους, όπως η μελέτη των κυκλώνων, η παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπνασης καθώς και πώς αντιδρά το ανθρώπινο σώμα στη μικροβαρύτητα.

Η αποστολή του αστροναύτη Πέσκετ ήταν η πρώτη στην οποία καταγράφηκαν εικόνες έξω από τη Γη για το Street View, ενώ σε αυτές προστέθηκαν χρήσιμες πληροφορίες για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Πηγή: skai.gr