H Microsoft Hellas διοργάνωσε το δεύτερο Microsoft Summit

Η Microsoft Hellas πραγματοποίησε την Τρίτη, 9 Μαΐου,για δεύτερη χρονιά, το συνέδριο Microsoft Summit, με θέμα“Digitize.Disrupt.Drive”, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Το Microsoft Summit, μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της Microsof tHellas,έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τα στελέχη των σύγχρονων επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης ή μεγέθους, να καινοτομήσουν, να εξελιχθούν ψηφιακά και να αναπτυχθούν, στην εποχή του digital transformation.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από1.000 συμμετέχοντες από τον επιχειρηματικό χώρο και τον κλάδο της Πληροφορικής. Υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της κεντρικής παρουσιάστριας,  Άννας Μπουσδούκου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίους ομιλητές, παγκόσμιου βεληνεκούς, να γνωρίσουν κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους και να ενημερωθούν σήμερα για τις προκλήσεις και τις ραγδαίες εξελίξεις που αναμένονται αύριο στο συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας. 

Το Microsoft Summit είχε δύο βασικές θεματικές ενότητες.Στην πρώτη, μέσα από εισηγήσεις και ομιλίες,  αναλύθηκε σε βάθος η επιρροή που έχουν οι ψηφιακές εξελίξεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στον άνθρωπο, όσο και στο επιχειρείν. Η ενότητα αυτή περιλάμβανε συζήτηση πάνελ, με θέμα το digital transformation και το business model innovation, με τη συμμετοχή συνεργατών της εταιρείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Η δεύτερη θεματική αφορούσε στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, όπως Internet of Things και Artificial Intelligence, για την εφαρμογή καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, με παραδείγματα από κορυφαίες εταιρείες.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο MarkTorr, Senior Product Marketing Manager, IoT & Advanced Analytics, Microsoft Central & Eastern Europe, ο Roger Andersson, Senior Business Developer at Digital & Connectivity Consumer Services, Volvo Cars Corporation, ο Θάνος Λούτσος, Εμπορικός Διευθυντής για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας και ο Μάριος Ίσαρης, Διευθυντής Marketing & Operations για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας. Highlight της εκδήλωσης ήταν και οι δύο keynote ομιλήτριες της εκδήλωσης, η Nilofer Merchant, business visionary και best-seller συγγραφέας και η Belinda Parmar OBE, CEO της Empathy Business Ltd. και δημιουργός του πρώτου empathy index.Πρωτοπόροι και οι δύο στους κλάδους που δραστηριοποιούνται, με τις παρουσιάσεις τους έδωσαν νέα οπτική σε θέματα επιχειρηματικής καινοτομίας. Πιο συγκεκριμένα, η Nilofer Merchant, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καλεσμένη του Microsoft Summit, τόνισε τη σημασία της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου για την επιτυχία των επιχειρήσεων στη σημερινή εποχή. Η Belinda Parmar, υποστηρίζοντας ενεργά τη συμμετοχή γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους, αναλύει την επιτυχία των επιχειρήσεων, μέσω μιας ξεχωριστής παραμέτρου, εκείνης της ενσυναίσθησης.

Επιπλέον, ο Θωμάς Κελεπούρης, Associate Partner της Mc Kinsey & Company, μίλησε για το πώς το digital transformation μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στις σημερινές επιχειρήσεις, ενώ κατά τη διάρκεια των παράλληλων δράσεων του συνεδρίου, το κοινό γνώρισε από κοντά σημαντικές καινοτομίες και ενημερώσεις στο χώρο της τεχνολογίας, όπως Internet of Things,  Productivity in Action, Security κ.ά., μέσω livedemos. Την εκδήλωση υποστήριξαν ως χρυσοί χορηγοί η Cosmote και Logicom, ως μεγάλοι χορηγοί οι AlphaBank, Atcom, Eurobank, Info Quest Technologies, Oktabit, Samsung και Volvo, ως χορηγοί οι Accounting Solutions Network, Dynamic Integrated Solutions, interworks.cloud, Real Consulting, SiEBEN, Space και Vedicor,  ως υποστηρικτές οι Lease Plan και Μetlife, και ωςstart-up συνεργάτες οι Contact Pigeon, iTrack και Socital. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ΣΕΠΕ, και ΣΕΒ. Τέλος, χορηγοί επικοινωνίας ήταν o ΣΚΑΪ, η ιστοσελίδα Biztech.gr, τα κλαδικά έντυπα Channel Partner, Net Fax και Net Week, και η ιστοσελίδα Sepe.gr. 

Πηγή: skai.gr