Σε τροχιά γύρω από τη γη κατασκοπευτικός δορυφόρος των ΗΠΑ (Videos)

Η εταιρεία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Elon Musk, Space X ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού, Space X, σημείωσε επίσης στον λογαριασμό τςη στο twitter πως ο πύραυλος ο οποίος οδήγησε τον κατασκοπευτικό – κυβερνητικό δορυφόρο στο διάστημα επέστρεψε και προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της εταιρείας στο ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Ο στόχος του νέου δορυφόρου της Αμερικανικής Κυβέρνησης δεν αποκαλύπτεται καθώς αποτελεί εξαιρετικά απόρρητη πληροφορία αλλά Αμερικανοί αναλυτές σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν πως υπάρχει σίγουρα κάποια σύνδεση με το ζήτημα της Βορείου Κορέας.
Υπογραμμίζεται πως η εταιρεία Space X έχει ήδη συνάψει συμβάσεις με το αμερικανικό δημόσιο για αντίστοιχες εκτοξεύσεις και στο άμεσο μέλλον καθώς η προσφορά που έχει καταθέσει είναι πολύ μικρότερη από τους ανταγωνιστές της κι αυτό γιατί χρησιμοποιεί εκ νέου τους πυραύλους οδήγησης αλλά και τις πλατφόρμες εκτόξευσης.

Η εκτόξευση του συγκεκριμένου δορυφόρου ήταν προγραμματισμένη για εχθές αλλά η αποστολή αναβλήθηκε καθώς την τελευταία στιγμή διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα στον αισθητήρα εκτόξευσης.

Δείτε και το σχετικό video της εκτόξευσης:


Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης