Άδεια για δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια πήρε η Apple

Άδεια για δοκιμή αυτόνομων οχημάτων και αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, στην Καλιφόρνια, εξασφάλισε η εταιρεία Apple από την αρμόδια υπηρεσία της Πολιτείας, την Παρασκευή.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα μεγάλων, μικρών και ακόμη και start-up εταιρειών που δοκιμάζουν τα αυτοκινούμενα οχήματα στους δρόμους της Καλιφόρνιας. H Google, η Ford, η Volkswagen, η Tesla Motors, η Daimler και η General Motors είναι μόνο οι πιο γνωστές.

Στελέχη ορισμένων εξ αυτών εκτιμούν ότι τα πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα μπορεί να αρχίσουν να πωλούνται και να κυκλοφορούν στους δρόμους το 2020, αλλά αρκετοί είναι και εκείνοι που φοβούνται ότι η νομοθετική διαδικασία και η εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής, θα πάρει περισσότερο καιρό.
 
«Έχουμε επενδύσει πολλά στην έρευνα των συστημάτων αυτοματισμού και ‘μάθησης’ των μηχανών τρέφοντας ενθουσιασμό για τη δυναμική της εφαρμογής τους και στο πεδίο των μεταφορών», σημείωνε τον Νοέμβριο ο διευθυντής του τμήματος ποιοτικού ελέγχου και αξιοπιστίας της Apple, στο γράμμα του προς τον Εθνικό Οργανισμό Ασφάλειας των Μεταφορών.

Η Apple δεν έχει κρύψει την ερευνητική στροφή της και στην αυτοκίνηση αφού και ο ίδιος ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, έχει στο παρελθόν μιλήσει για τις βλέψεις της Apple να «ξεφύγει» από την απλή ενσωμάτωση των συσκευών Apple κάνοντας ένα πιο «ουσιώδες» βήμα στην αυτοκίνηση.
Πηγή: skai.gr