ΗΠΑ: Η Amazon ετοιμάζει μεγάλο κέντρο διαχείρισης εμπορευμάτων

Η εταιρία Amazon.com Inc, προγραμματίζει την επένδυση οικονομικών κεφαλαίων 1,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός κέντρου διαχείρισης φορτίων που θα μεταφέρονται με αεροσκάφη, στο Κεντάκι, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις πολιτειακών αξιωματούχων.

Η Amazon φιλοδοξεί ότι με την κατάλληλη διαχειριστική αξιοποίηση του αναφερόμενου κέντρου θα είναι σε θέση να συναγωνιστεί ανοιχτά κι άμεσα τα αντίστοιχα κέντρα εμπορευματικής διαχείρισης των κοινοπραξιών μεταφοράς εμπορευμάτων, FedEx Corp και United Parcel Service Inc.

Η μεγαλύτερη εταιρία διαδικτυακού εμπορίου στον κόσμο, επέτυχε συμφωνία για την 50ετή εκμετάλλευση έκτασης περίπου 900 εκταρίων μέσω διαδικασίας leasing, από τη διαχείριση του Cincinnati/Northern Kentucky International Airport. Η έκταση αυτή, είναι σε εμβαδόν παραπλήσια με τα παγκόσμια κέντρα εμπορευματικής διαχείρισης, που διαθέτουν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίας μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η Amazon προσπαθεί να απαλλαγεί από την εξάρτησή της έναντι τρίτων για τη μεταφορά των ειδών κι εμπορευμάτων που πουλάει, στοχεύοντας στη μείωση του λειτουργικού της κόστους, αλλά και του χρόνου που απαιτείται για τη μεταφορά και διανομή των προϊόντων.

900 εκτάρια = 9.000 στρέμματα
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ