Ντουμπάι: Οι «ιπτάμενοι πυροσβέστες» φτάνουν ταχύτερα (video)

Ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο πάνω σε μία γέφυρα μπορεί να προκαλέσει, ταυτόχρονα, μία σειρά προβλημάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα όσων βρίσκονται γύρω το, και προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση που ενδέχεται να εμποδίσει ένα πυροσβεστικό όχημα, από το να φτάσει εγκαίρως στο σημείο για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Προνοώντας για τέτοιου είδους περιστατικά, το Ντουμπάι προέβη σε μία φουτουριστική λύση παραγγέλνοντας το σύστημα Dolphin: έναν συνδυασμό τζετ-σκι και τζετ-πακ που επιτρέπει στους πυροσβέστες να προσεγγίζουν τις γέφυρες από θαλάσσης και να απογειώνονται ως το ύψος της γέφυρας, μαζί με την μάνικά τους, για να εκτοξεύσουν θαλασσινό νερό υπό πίεση.

Σε ένα βίντεο επίδειξης της πυροσβεστικής υπηρεσίας της χώρας, ένας πυροσβέστης χρησιμοποιεί το τζετ-σκι για να σπεύσει στο σημείο της φωτιάς και στη συνέχεια υψώνεται με το τζετ-πακ ως το φλεγόμενο αυτοκίνητο, ρίχνοντάς του νερό, πολύ πριν φτάσουν οδικώς οι συνάδελφοί του. 

Δεν είναι πρώτη φορά που το Ντουμπάι προσθέτει τζετ-πακς στην «φαρέτρα» του για την αντιμετώπιση κρίσεων. Το 2015, η χώρα αγόρασε τζετ-πακς τουρμπίνων αέρα, με τα οποία ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές, μπορούν να διασώσουν ανθρώπους από ουρανοξύστες, των οποίων όλες οι υπόλοιπες έξοδοι είναι αποκλεισμένες από τη φωτιά ή κάποια άλλη καταστροφική διαδικασία.
   

Πηγή: Πηγή: PopSci - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας