«Γκάφα» της Apple: Διέρρευσε φωτογραφία του νέου MacBook Pro (pics)

Η Αpple φαίνεται πως δημοσιοποίησε «άθελά της», φωτογραφίες της νέας σειράς φορητών υπολογιστών, πριν την επίσημη παρουσίασή τους που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Οι εικόνες, περιλαμβάνονταν σε μία αναβάθμιση του λογισμικού MacOS (10.12.1)  και έγιναν πρώτα αντιληπτές από τους συντάκτες του ιστότοπου MacRumors που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις του τεχνολογικού κολοσσού με έδρα την Καλιφόρνια.

Σε μία από αυτές τις φωτογραφίες που εξηγούν «φωτογραφικά» τα νέα χαρακτηριστικά του τελευταίου λογισμικού, φαίνεται ξεκάθαρα η προσθήκη μίας μακρόστενης οθόνης αφής πάνω από το κλασικό πληκτρολόγιο, με εικονικά πλήκτρα και δυνατότητα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τέτοια ατυχήματα δεν είναι σπάνια για την Apple. Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία είχε «τιτιβίσει» και αμέσως μετά διαγράψει από το twitter, ένα βίντεο που παρουσίαζε τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 7, πολύ πριν την επίσημη παρουσίασή του.


Φαίνεται ξεκάθαρα η προσθήκη μίας μακρόστενης οθόνης αφής πάνω από το κλασικό πληκτρολόγιο, με εικονικά πλήκτρα και δυνατότητα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ο εκτελεστικός διευθυντής (CEO) της εταιρείας, Τιμ Κουκ είχε υποσχεθεί, ήδη από το 2012, να διπλασιάσει την ασφάλεια των απόρρητων πληροφοριών, αλλά μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα.

Αρκετοί είναι, βέβαια, και οι αναλυτές που υποστηρίζουν πως αυτές οι διαρροές δεν είναι ατυχήματα και γίνονται σκοπίμως ώστε να τονώσουν τη συζήτηση και το ενδιαφέρον γύρω από τα προς παρουσίαση προϊόντα.

Ωστόσο ο Ben Wood της αναλυτικής CCS Insight διαφωνεί με αυτή τη θεωρία: οι διαρροές ζημιώνουν τις εταιρείες τεχνολογίας που θέλουν να εντυπωσιάσουν τους ενδιαφερόμενους «ακριβώς τη στιγμή της αποκάλυψης των προϊόντων», προκαλώντας e-κρηξη στα μέσα ενημέρωσης και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοιου είδους πληροφορίες μετριάζουν την τελική απόκριση καθώς αφαιρούν τον παράγοντα της έκπληξης, εξηγεί.

«Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, είναι σχεδόν αδύνατο για τις μεγάλες εταιρείες να διατηρήσουν τη στοιχειώδη μυστικότητα για τα νέα τους προϊόντα», προσθέτει.

«Η μόνη φορά που μια τέτοια διαρροή λειτούργησε προς το συμφέρον της εταιρείας ήταν η αποκάλυψη της κατάργησης της παραδοσιακής θύρας ακουστικών από τα iPhone 7 και 7 plus, επειδή οι καταναλωτές είχαν προλάβει να συμφιλιωθούν με αυτή τη σημαντική αλλαγή, μέρες πριν την τελική παρουσίαση του προϊόντος», εκτιμά ο Wood.

Η Apple δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την πρόσφατη, φημολογούμενη διαρροή.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας