Κλείσιμο

Η Κομισιόν χτύπησε τη Google με νέες έρευνες για μονοπωλιακές πρακτικές

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάνω στις δραστηριότητες της Google στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι έχει ανοίξει προκαταρκτική έρευνα πάνω στις online αγορές και στην online διαφήμιση που προσφέρει η Google, διευρύνοντας τον φάκελο που έχει ήδη δημιουργήσει εναντίον του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού σχετικά με παραβάσεις των κανόνων ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομισιόν υποστηρίζει ότι η Google έχει καταχραστεί την κυρίαρχη θέση της στην αγορά» ώστε πρώτον να προωθήσει άδικα τις δικές της υπηρεσίες διαδικτυακών αγορών, και δεύτερον να περιορίσει τη δυνατότητα ιστοσελίδων να προβάλουν διαφημίσεις ανταγωνιστών της.

«Η Google έχει εφεύρει πολλά πρωτοποριακά προϊόντα που έχουν αλλάξει τη ζωή μας. Όμως αυτό δεν της δίνει το δικαίωμα να αρνείται σε άλλες εταιρείες το δικαίωμα ανταγωνίζονται και να πρωτοπορούν», δήλωσε στις Βρυξέλλες η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκέτε Βεστάγκερ.

Η Google πλέον καλείται να δώσει απαντήσεις στις ενστάσεις της Κομισιόν, και με βάση τις απαντήσεις της αμερικανικής εταιρείας οι Βρυξέλλες θα κρίνουν εάν θα εμβαθύνουν τις έρευνες.
Πηγή: skai.gr