Το «Επιταχυνόμενο Σύμπαν» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Ευρωπαϊκή Αστρονομική Ένωση και το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλούν το κοινό, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, στην ομιλία του Δρ. Ιάσονα Σπυρομίλιου, Αστρονόμου στο Νότιο Ευρωπαϊκό Αστεροσκοπείο, με τίτλο: «Το Επιταχυνόμενο Σύμπαν».

Η ανακάλυψη, σχεδόν πριν 20 χρόνια, της επιταχυνόμενης διαστολής του Σύμπαντος άλλαξε δραματικά την κατανόησή μας για τοπεριεχόμενο του Κόσμου μας. Η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια υπερισχύουν κατά πολύ της ορατής μάζας και ενέργειας στο Σύμπαν. Η ομιλία θα παρουσιάσει την ιστορία της ανακάλυψης αυτής, καθώς και το πώς η σκοτεινή ενέργεια και η σκoτεινή ύλη θα επηρεάσουν το μέλλον του Σύμπαντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία διοργάνωσης στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αστρονομίας και Επιστήμης Διαστήματος (EWASS), από την Ευρωπαϊκή Αστρονομική Ένωση.

Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από τις 18:30 της ίδιας ημέρας, από το ταμείο του Πλανηταρίου.
Πηγή: skai.gr