Ντουμπάι: 15χρονος κέρδισε 250.000$ σε εναέρια φόρμουλα drone (vid)

Ένας δεκαπεντάχρονος από την Μεγάλη Βρετανία κέρδισε 250.000 δολάρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας Drone, που διεξήχθη το Σάββατο στο Ντουμπάι. Ο νεαρός Λουκ Μπάνιστερ πιλοτάρισε το νικηφόρο όχημά του, τερματίζοντας πρώτος μεταξύ των συνολικά 151 συμμετεχόντων.



Γύρω από την υπαίθρια πίστα με φωτισμένους δακτυλίους και σπονδυλωτές ράγες, είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 2.000 θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες του διημέρου και την θεαματική νίκη του Μπάνιστερ και της ομάδας τους «Tornado X-Blades Banni-UK». Η τοπική ομάδα Dubai Dronetek τερμάτισε δεύτερη.



Στην εναέρια φόρμουλα, οι πιλότοι ελέγχουν τα οχήματά τους χρησιμοποιώντας ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας ώστε να βλέπουν και να ακούν από θέση «πρώτου πρόσωπου» ότι «βλέπει» η κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος του ντρόουν.



Οι αγώνες ταχύτητας ντρόουν γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας του Ντουμπάι είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γεγονός μέχρι στιγμής, με τα έπαθλα για τους φιναλίστ που ξεπερνούν αθροιστικά το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: Πηγές: Telegraph/ BBC - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας