Nintendo: Αργεί η νέα κονσόλα «NX» - στροφή στα smartphones και τα apps

Η Nintendo θα λανσάρει τη νέα της κονσόλα με κωδική ονομασία Nintendo NX τον Μάρτιο του 2017. Η παιχνιδομηχανή αναμενόταν να ανέβει στα ράφια των καταστημάτων τα Χριστούγεννα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ανάπτυξη του λογισμικού, που καθυστέρησαν σημαντικά την πρόοδο και των υπόλοιπων μερών της.

Ειδικοί αναλυτές συμφωνούν πως η γιαπωνέζικη εταιρεία έχει ανάγκη από την κυκλοφορία της νέας κονσόλας, μετά και τις απογοητευτικές πωλήσεις του Wii U. Το Wii U έμεινε πολύ πίσω από το Playstation 4 και το Xbox, ενώ και η κονσόλα 3DS έχει πέσει σε δημοφιλία, καθώς οι χρήστες στρέφονται στα smartphones και τα τάμπλετς

Στροφή στα apps
Έχοντας αυτή την μετακίνηση του ενδιαφέροντος υπ' όψιν της, η Nintendo ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει τέσσερα ακόμη παιχνίδια για smartphones μέσα στο 2016, ενισχύοντας την στρατηγική γραμμή της απελευθέρωσης των παιχνιδιών της από τις κονσόλες της. Ανάμεσα στα καινούργια «ανοικτά» παιχνίδια θα είναι και τα δημοφιλή «Animal Crossing» και το «Mitomo».

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών σημείωσε σημαντική μείωση των κερδών της κατά 24 δισεκατομμύρια γεν (περίπου 216 εκατομμύρια δολάρια), συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Nintendo NX, αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου βιντεοπαιχνιδιών Ε3 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, τον Ιούνιο (14 - 16/6).

Πηγή: Πηγή: BBC - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας