O Bill Gates τάχθηκε υπέρ του FBI στην υπόθεση με την Apple

Ο Bill Gates σε σημερινές δηλώσεις του, αναφέρει πως είναι απόλυτα λογικό το FBI να ζητά άδεια διερεύνησης στο λογισμικό και τον κώδικα εταιρειών ειδικά όταν πρόκειται για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Με τη συγκεκριμένη τοποθέτησή του, ο ισχυρός άνδρας της Microsoft ουσιαστικά γίνεται ο πρώτος των ισχυρών της Silicon Valley που τάσσεται υπέρ των ομοσπονδιακών υπηρεσιών καθώς τόσο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook όσο και ο Sundar Pichai της Google έχουν τονίσει πως δεν είναι δυνατό να δίδεται πρόσβαση σε τόσο ευαίσθητα δεδομένα των εταιρειών ακόμη και για περιπτώσεις διερεύνησης τρομοκρατικών ενεργειών.

Σημειώνεται πως το FBI έχει ζητήσει από την Apple πρόσβαση στον κώδικα του κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε στην κατοχή του Syed Farook ο οποίος είχε μαζί με τη σύζυγό του σκοτώσει 13 άτομα σε εγκαταστάσεις του Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Η εταιρεία έχει απορρίψει το αίτημα των ομοσπονδιακών αρχών τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει δεδικασμένο και για άλλες περιπτώσεις και πως δεν πρόκειται να δώσει πρόσβαση στον πηγαίο της κώδικα. Σε σχετικό μήνυμα που έχει στείλει πρόσφατα ο επικεφαλής της Apple στους εργαζομένους της εταιρείας για την υπόθεση είχε υπογραμμίσει «η συγκεκριμένη υπόθεση είναι κάτι περισσότερο από ένα από τηλέφωνο και μία απλή έρευνα».
Πηγή: Πηγή: Skynews - Επιμέλεια: Γιάννης Χαραμίδης