«Ζωή στο Σύμπαν», η νέα ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου (video)

Υπάρχει ζωή πέρα από τον πλανήτη μας; Τί κρύβεται ανάμεσα στα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του σύμπαντος; Σε αυτές τις καίριες ερωτήσεις προσπαθεί να δώσει απάντηση η νέα ψηφιακή παράσταση του Ευγενίδείου Πλαντηραίου, «Ζωή στο Σύμπαν».

Οι προβολές της παράστασης ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη.

Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, «ταξιδεύει» στα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος, που είναι πιθανότερο να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής. Επίσης αναφέρεται στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη.

Την επίσημη πρεμιέρα της Δευτέρας, θα προλογίσει ο Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές ( 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Πηγή: skai.gr