Midnight Planetarium: Ένα μίνι - πλανητάριο στον καρπό σας (video)

Το Midnight Planetarium της Van Cleef & Arpels είναι ένα ρολόι χωρίς ωροδείκτες που στην χρυσή του κάσα (18 καρατίων) περικλείει και απεικονίζει τις θέσεις και τις κινήσεις των πλανητών σε πραγματικό χρόνο.

Κάτω από το κρύσταλλο σαπφείρου, οι πρώτοι έξι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος (Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας και Κρόνος), κινούνται με ακρίβεια χάρη στα 396 κινητά μέρη του μηχανισμού ανατροφοδότησης κάτω από το καντράν.



Η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε 365, 24 ημέρες, μία ολόκληρη περιστροφή του Άρη διαρκεί περίπου 687, ενώ για τον Δία θα περιμένετε 12 χρόνια. Όσο για το πρώτο ρεβεγιόν του Κρόνου, ο κάτοχος του ρολογιού θα πρέπει να κάνει υπομονή 29 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που θα δώσει 243.800 ευρώ για να το κάνει δικό του.

H Van Cleef & Arpels αναλαμβάνει την κατασκευή του μίνι - πλανηταρίου μόνο κατόπιν παραγγελίας, ενώ αν για την έκδοση με κρύσταλλο από διαμάντι η τιμή του ανεβαίνει 322.000 ευρώ.

Για να δικαιολογήσει την κατάταξή του στο «γένος» των ρολογιών, ο διάττων αστέρας στις παρυφές του έναστρου δίσκου του Midnight Planetarium, σας δείχνει, μινιμαλιστικά έστω, την ώρα.

Πηγή: Πηγή: Van Cleef & Arpels - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας